Obavijesti

News

Komentari 122

U MORH-u mu dali 300.000 kn otpremnine i opet ga zaposlili

Branka Pribolšana ponovno su zaposlili temeljem ugovora o djelu koji je potpisao ministar obrane Ante Kotromanović. Za honorarnu suradnju dobivat će 4000 kuna

VIDEO

Kako bi uveo red i racionalizaciju u MORH-u, ministar obrane Ante Kotromanović donio je Odluku o visini otpremnine zbog preustroja. Među 89 ljudi koji su zatražili sporazumni raskid radnog odnosa bio je i Branko Pribolšan (60), načelnik odjela u sektoru javne nabave. I dobio ga 28. ožujka. U skladu s odlukom ministra, ostvario je i pravo na isplatu od 300.000 kuna.

Samo pet dana nakon odlaska, Branka Pribolšana ponovno su zaposlili u MORH-u i to na ugovor o djelu koji je potpisao ministar Kotromanović. Sindikat lokalnih službenika i namještenika tvrdi da je to apsurdno.

- Bivši ministar Branko Vukelić ukinuo je to radno mjesto, a Kotromanović omogućuje izlazak iz sustava svima koji to žele, bez obzira je li njihovo mjesto ukinuto ili nije. Daje im visoke otpremnine i vraća ih na posao - upozoravaju u sindikatu.

U Ministarstvu obrane potvrdili su da se Pribolšan vratio na posao.

- Nema ograničenja po kojem se državni službenik i namještenik ne može opet zaposliti u roku od tri godine ako je dobio otpremninu - kažu u MORH-u. Za Pribolšana tvrde da je jedan od najboljih stručnjaka za javnu nabavu te da nemaju zamjene za njega.

- Ugovor o djelu potpisan je na 4000 kuna neto i ne predstavlja zasnivanje radnog odnosa. U tijeku je revizija dosadašnjih postupaka javne nabave, a Pribolšan je vraćen na posao da pomogne - kažu u MORH-u.

Nedavno je i Fina kao člana uprave zaposlila Zlatka Mičetića koji je tamo radio deset godina. Prije dvije godine dobio je otkaz i 400.000 kuna, a sad se vratio u tvrtku. U Fini tvrde da nema pravo na još jednu otpremninu.

Sindikat: Spriječite fiktivne otkaze samo radi otpremnina te ponovno zapošljavanje

Reagiranje Ministarstva obrane Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika smatra smiješnim.

- Otpremnina se daje nekome da se snađe dok ne nađe novi posao. Stoga tražimo hitnu izmjenu Odluke o visini otpremnine kako bi se u nju ugradila odredba kojom se štiti državni proračun i onemogućava fiktivni otkaz radi isplate otpremnine te ponovno zapošljavanje - kažu u sindikatu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu