News

Komentari 72

U nedjelju se očekuje nevrijeme uz jaku grmljavinu, a već idućeg tjedna ponovno toplinski val

U nedjelju se očekuje nevrijeme uz jaku grmljavinu, a već idućeg tjedna ponovno toplinski val

U unutrašnjosti promjenjiva naoblaka i ponegdje kiša, uglavnom poslijepodne u gorskim i središnjim predjelima, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom...

Iako je u ovim trenucima uglavnom sunčano, ima umjerene pa i povećane naoblake. U dijelu unutrašnjosti puše slab do umjeren sjeveroistočnjak, jugoistočnjak samo u Slavoniji i Baranji.

Duž Jadrana puše većinom slab do umjeren sjeverozapadnjak i zadržat će se većinom suho, i sunčano. U unutrašnjosti Dalmacije, od sredine dana, kao i na širem riječkom području može biti pljuskova i grmljavine.

Nestabilnosti su ipak izglednije u unutrašnjosti, osobito središnjoj i zapadnoj. Za veći dio unutrašnjosti na snazi je Meteoalarm, sustav upozorenja DHMZ-a, koji ističe lokalno moguće jače nevrijeme.

 Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32 °C.

Prema prognozi meteorologa HRT-a, u Slavoniji i Baranji nedjelja će biti oblačnija od subote. Stoga treba računati na mjestimičnu kišu, a lokalno i na izraženije pljuskove s grmljavinom, pa i nevrijeme. 

Kakvo će biti vrijeme idući tjedan?

U ponedjeljak ujutro mjestimice magla, zatim danju ponegdje umjerena naoblaka, opet uz porast temperature. U pretežno sunčani utorak još toplije, potkraj dana na zapadu može biti mjestimičnih pljuskova na koje tijekom srijede treba računati i u većini ostalih krajeva.

Kiša i neverini potkraj utorka i u srijedu izgledni su i na sjevernom Jadranu, gdje će stoga sredinom tjedna biti malo manje toplo. Drugdje na moru i idućih dana pretežno sunčano. Nakon bure i jugozapadnjaka od utorka će zapuhati jugo. Na Jadranu će se, posebno prema jugu, i u nastavku vikenda zadržati vruće, prema osjetu ugode i vrlo vruće. Na kopnu pak, nakon predaha od vrućine tijekom subote, i u nedjelju podjednako toplo. Ali nestabilno, uz povećanu vjerojatnost za pljuskove. Već početkom novog tjedna povratak vrućine koja će vladati do srijede. 

Najčitaniji članci