News

Komentari 4

U Njemačkoj je spriječeno čak sedam terorističkih napada...

U Njemačkoj je spriječeno čak sedam terorističkih napada...

Čelnik saveznog ureda za borbu protiv kriminala istodobno je najavio i pojačanu borbu protiv terorizma neonacističke desnice...

Njemačke vlasti su, od napada na božićni sajam u Berlinu 2016., spriječile sedam terorističkih napada, rekao je predsjednik Saveznog ureda za borbu protiv kriminala (BKA) Holger Munch u razgovoru za dnevnik Rheinische Post od srijede.

- Napad poput onoga na božićni sajam u Berlinu više nije moguć, rekao je Munch. On je potvrdio kako su tada postojale „slabe točke“ koje se prije svega odnose na rad pravosudnih organa u Njemačkoj.

- Počinitelj Anis Amri se nalazio pod prismotrom vlasti koje su do trenutka napada trebala djelovati, a nisu. Danas je tako nešto isključeno, rekao je Munch povezujući to s boljom povezanošću institucija kako na saveznoj razini, tako i na razini saveznih pokrajina.

On je napomenuo da je od 2016. spriječeno „sedam pokušaja terorističkih napada“ ne ulazeći u detalje. On je istodobno ukazao na porast broja potencijalno opasnih islamista u Njemačkoj.

- Broj potencijalno opasnih islamista se od 2013. upeterostručio te sada iznosi oko 680, rekao je Munch.

Čelnik saveznog ureda za borbu protiv kriminala istodobno je najavio i pojačanu borbu protiv terorizma neonacističke desnice, za što je već odobreno povećanje broja osoblja u BKA.

- Nakon napada na sinagogu u Halleu i ubojstva političara Luebkea moramo pojačati borbu i na tom političkom spektru, zaključio je predsjednik BKA.

Najčitaniji članci