News

Komentari 73

U Njemačkoj stradalo dvoje mladih policajaca: Vozač kojeg su zaustavili pucao je na njih

U Njemačkoj stradalo dvoje mladih policajaca: Vozač kojeg su zaustavili pucao je na njih

U okrugu Kusel in der Pfalz dvojica policajaca smrtno su ozlijeđena pucnjem tijekom prometne kontrole. Počinitelji su i dalje u bijegu. U tijeku je velika potraga

Njemačka policija i dalje traži ubojice koji su noćas u okrugu Kusel in der Pfal pucali i ubili policajku (24) i njezinog kolegu (29). Mlada policajka koja je još bila studentica je umrla na mjestu, a njezin je kolega preminuo kasnije.

Ona se od napadača nije uspjela ni obraniti jer joj je oružje ostalo za pasom dok je policajac uspio uzvratiti pucnjavu, ali je dobio hitac u glavu prije nego se uspio skloniti.  

Mlada policajka i policajac su noćas radili u prometnoj kontroli. Zaustavili su vozilo i javili kolegama kako je vozilo sumnjivo te kako se u prtljažniku nalazi divljač. Ubrzo nakon toga centrala je dobila drugi poziv u kojem su policajci javili: "Pucaju na nas". Kolege su odmah izašle na teren.

Policajku su našli mrtvu, a kolegu teško ozlijeđenog. Počiniteljima više nije bilo traga. Pretpostavlja se da su bila najmanje dvojica napadača budući da su policajci o njima govorili u množini.

Two German police officers killed during routine traffic stop near Kusel

Postoji i pretpostavka da je riječ o lovcima budući je u prtljažniku pronađena mrtva divljač. Pretpostavlja se da su napadači otvorili vatru posve iznenada. I za policajca i njegovu kolegicu bili su kobni hici u glavu. 

Prema pisanju Bilda na  temelju dokaza koji su pronađeni na licu mjesta policija je identificirala jednog sumnjivca. Riječ je o  Andreasu Johannesu Schmittu (38) iz Saarske.

Objavili su i njegovu fotografiju. Policiji je poznat od ranije jer je pobjegao s mjesta nesreće. Ima dozvolu za oružje i posjeduje ga legalno. 

Najčitaniji članci