Obavijesti

News

Komentari 318

Uhićen Perković; Anto Nobilo: Moj klijent se protivi izručenju

Uhićen Perković; Anto Nobilo: Moj klijent se protivi izručenju
22

Odvjetnik Josipa Perkovića, Anto Nobilo potvrdio je da je njegovom klijentu uručen europski uhidbeni nalog, te da je uhićen. Mustaća su uhitili u Svetoj Nedelji

VIDEO

Josipu Perkoviću je u prvim satima Nove godine na adresi koja nije javno poznata uručen je europski uhidbeni nalog.  

- Moj klijent Josip Perković protivi se izručenju Njemačkoj jer smatra da tamo ne bi imao pošteno suđenje. Osim toga, smatra da je u tom predmetu nastupila zastara, a u Hrvatskoj su u tom slučaju već bila dva odbačaja - kazao je Anto Nobilo, odvjetnik Josipa Perkovića, kojeg njemačko pravosuđe tereti Perkovića da je sudjelovao u organizaciji ubojstva hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića.

Da se nešto događa, bilo je jasno odmah ujutro, jer je pred adresom gdje je prijavljen, bila policija. 

Perković je trenutačno u policijskom pritvoru, a oko 15.30 sati je doveden na zagrebački Županijski sud. Određen mu je pritvor od osam dana. U tom roku trebala bi biti donesena odluka o njegovom izručenju Njemačkoj.

Nobilo je dodao kako ne zna traži li tužiteljstvo istražni zatvor za Perkovića, te da će konačna odluka o tome biti donijeta sutra. 

Uhitili i Zdravka Mustaća

Zdravko Mustać uhićen je, također, jutros u Svetoj Nedelji.  Mustać je Perkoviću bio nadređen u jugoslavenskoj tajnoj službi

Ovo je procedura 

Policija će Perkovića, po proceduri, privesti županijskom državnom odvjetniku. Ispitat će ga i pitati pristaje li na izručenje. Vjeruje se kako Perković neće pristati te će najkasnije 48 sati nakon razgovora s Perkovićem, zahtjev proslijediti Županijskom sudu. Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda nakon toga ima osam dana da odluči o izručenju, a na sudsku odluku Perković ili državni odvjetnik mogu se žaliti Vrhovnom sudu u naredna tri dana. O odluci Vrhovnog suda nitko ne želi nagađati.

Nobilo kaže kako će svoje klijente vidjeti tek nakon što iz policije budu privedeni u Državno odvjetništvo što očekuje da će biti tijekom dana.

Prije podneva uhitili 10 ljudi

Policija je priopćila kako su u srijedu 1. siječnja do 12 sati na području Policijskih uprava zagrebačke, osječko-baranjske, varaždinske, šibensko- kninske i krapinsko-zagorske uhitili 10 ljudi zbog sumnji u počinjenje kaznenih djela ubojstva, razbojništva, zloporaba opojnih droga, silovanja i dr. 

Istaknuli su kako pri uhićenjima nije bilo uporabe sredstava prisile te da je daljnja provedba postupka predaje u djelokrugu rada nadležnih pravosudnih tijela, odnosno suda i državnog odvjetništva. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 318
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)