Obavijesti

News

Komentari 104

Gradonačelnik Đakova: 'Virus se proširio po gradu, nije se zadržao samo u samostanu'

Gradonačelnik Đakova: 'Virus se proširio po gradu, nije se zadržao samo u samostanu'

Jedna osoba sudjelovala je na krizmi, a od zaraženih u Đakovu je još dvoje djece. U zadnja 24 sata testirano je ukupno 258 ljudi, a iz Stožera pozivaju na pridržavanje mjera

VIDEO

Stožer Osječko-baranjske županije javlja da u zadnja 24 sata imaju 12 novozaraženih. Od toga je osam iz Đakova, a četiri s područja Osijeka. Jedna osoba sudjelovala je na krizmi, a od zaraženih u Đakovu je još dvoje djece.

POGLEDAJTE VIDEO Presica stožera u Osijeku

Trenutno aktivnih slučajeva na području županije je 79, a 18 pacijenata je u KBC Osijek. Jučer je u bolnici završilo četvero ljudi. Nijedan pacijent u bolnici nema teže simptome.

U zadnja 24 sata testirano je ukupno 258 ljudi, dok je njih 631 u samoizolaciji.

Policija je obavila 77 provjera samoizolacije i našli samo jedan slučaj kršenja mjera samoizolacije i to u Osijeku.

U zadnjih 48 sati na području županije uzeli su 500 uzoraka.

- Svi oni koji su bili na krizmi prošle nedjelje u Đakovu, a krizmao ih je monsinjor Marin Srakić bit će obuhvaćeni ovom analizom i njima će biti uzeti uzorci - rekli su u stožeru, te dodali da imaju jednu pozitivnu osobu s tog događaja.

Objavili su da još uzimaju uzorke djece iz vrtića u Đakovu, a njihovi rezultati bit će poznati sutra.

POGLEDAJTE VIDEO Presica u gradonačelnika Đakova

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić ocijenio je da se situacija pogoršala i da se virus širi gradom. Rekao je da će broj pozitivnih rasti jer još nisu gotovi svi nalazi. Naglasio je da je problem što se virus nije zadržao u samostanu već je zabilježen i u vrtiću, a ima simptoma i među ljudima koji su bili na krizmi. 

- Situacija je malo otišla u krivo, pogoršala se. Zabrinjava što se virus proširio, nije se zadržao u samostanu. Imamo slučajeve iz vrtića i slučaj sa krizme u nedjelju. Mnogi još uvijek čekaju da ih se pozove na testiranje. Odgovornim ponašanjem možemo spriječiti da ona eskalira -  rekao je.

Iz Stožera su pozvali građane da se pridržavaju mjera i surađuju sa stožerom.

Osudili su sve koji na svoju ruku organiziraju javna okupljanja, pozvali ih na poštivanje mjera, a građane da ih što je moguće više izbjegavaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa