Obavijesti

News

Komentari 0

U osječkom KBC-u pušten u rad novi SPECT/CT uređaj

U osječkom KBC-u pušten u rad novi SPECT/CT uređaj
2

Ministarstvo i Vlada nastaviti će pratiti potrebe osječkoga KBC-a kao središnje medicinske institucije u ovom dijelu Hrvatske, poručio je ministar Kujundžić

VIDEO

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) u petak je pušten u radi novi SPECT/CT uređaj, vrijedan 4,8 milijuna kuna, a ministar zdravstva Milan Kujundžić tom prigodom je istaknuo kako je to doprinos ujednačavanju standarda u kliničkim bolničkim centrima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:39

Puštajući u rad novi uređaj na Kliničkom zavodu za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja osječkog KBC-a Kujundžić je rekao kako vjeruje da će novi uređaj doprinijeti novoj kvaliteti, boljem dijagnostičkom i terapijskom pacijenata u ovome dijelu Hrvatske.

Ministarstvo i Vlada nastaviti će pratiti potrebe osječkoga KBC-a kao središnje medicinske institucije u ovom dijelu Hrvatske, poručio je ministar Kujundžić.

Predstojnik Kliničkog zavoda Ivica Mihaljević istaknuo je kako se s tim uređajem mogu točnije locirati patološki procesi kod malignih, upalnih i drugih bolesti te s dvije različite slikovne tehnike, fuzijskom snimkom,  dobiti daleko precizniju i kraću dijagnostiku, s manjim ozračivanjem pacijenata.

S ovim uređajem i novom tehnologijom, koja će se koristiti i za pretrage kod kardioloških i neuroloških pacijenata, značajno ćemo podići našu nuklearno-medicinsku struku, a očekujemo da ćemo značajno smanjiti liste čekanja, iako trenutno ni za jednu pretragu organskih sustava nemamo listu čekanja dulju od mjesec dana, rekao je Mihaljević.

Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić kazao je kako će novi uređaj ujednačiti standard kvalitete i opremljenosti s ostalim ustanovama takve vrste u Hrvatskoj  te podsjetio da je ta Klinički zavod dosad bio jedini bez SPECT/CT uređaja i radio sa SPECT kamerama starima više od 15 godina.

Najavio je kako osječki KBC tijekom ove godine nabavu četiri nova uređaja, među kojima je i uređaj za dijaskopske pretrage na Kliničkom zavodu za radiologiju, jer je postojeći u kvaru, a čija se vrijednost procjenjuje na dva milijuna kuna.

Ministarstvo zdravstva kontinuirano prati stanje u KBC-ima i općim bolnicama te se, iz godine u godinu, radi plan zanavljanja kapitalnih uređaja, i nabavlja se ono što bolnicama stvarno treba i što skraćuje liste čekanja, istaknuo je Zubčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.