Obavijesti

News

Komentari 9

U ponedjeljak promjenjivo i toplo: Ujutro mjestimična magla, na Jadranu kiša i vjetar

U ponedjeljak promjenjivo i toplo: Ujutro mjestimična magla,  na Jadranu kiša i vjetar
2

Gotovo cijela Hrvatska u ponedjeljak je bez upozorenja, osim Kvarnera i Kvarnerića, sjevernog Jadrana i zapadne obale Istre za koje je upaljen žuti meteoalarm

VIDEO

I u novome tjednu očekuje nas razmjerno toplo i promjenjivo vrijeme, uz češću povremenu mjestimičnu kišu na Jadranu i područjima uz njega. Do petka, nasreću, većinom u manjim količinama nego prošlih dana, pri čemu će biti i manje vjetrovito, no i dalje će prevladavati jugozapadni vjetar i jugo.

Gotovo cijela Hrvatska u ponedjeljak je bez upozorenja, osim Kvarnera i Kvarnerića, sjevernog Jadrana i zapadne obale Istre za koje je upaljen žuti meteoalarm.

U nastavku slijedi detaljnija vremenska prognoza HRT-a za ponedjeljak.

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne će oblaka biti više, stoga je mjestimice moguća kiša. Ujutro će ponegdje biti magle, a najviša dnevna temperatura kretat će se između 18 i 20 °C.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodnevna temperatura zraka i dalje će biti viša od uobičajene za ovo doba godine, uglavnom oko 18 °C. Nakon razmjerno svježeg jutra s mjestimičnom maglom, poslijepodne će biti djelomice sunčano. Malo kiše može pasti popodne na sjeveru.

Velika fotogalerija: Nevrijeme diljem obale, puše jako jugo, poplavile kuće, ulice, rive...
Velika fotogalerija: Nevrijeme diljem obale, puše jako jugo, poplavile kuće, ulice, rive...

Povremena kiša uz promjenjivu naoblaku bit će češća u gorskim krajevima te uz obalu sjevernog Jadrana, ali vrlo vjerojatno neće biti veće količine. Puhat će umjeren, u gorju i na Kvarneru povremeno jak jugozapadni vjetar pa će i more biti umjereno valovito, prema otvorenom i valovito. Jutro će biti malo svježije od nedjeljnog.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije bit će djelomice, pa i pretežno sunčano, a malo kiše može pasti u Dalmatinskoj zagori. Puhat će umjeren, prolazno i jak jugozapadni i južni vjetar, prema otvorenom moru poslijepodne i jugo, pri čemu će najviša temperatura zraka biti između 19 i 23 °C.

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, te pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar, a prema večeri i jugo u jačanju.

Nestvarne scene u Šibeniku: Na mjestu gdje bio asfalt, jugo i more sve zasulo kamenjem
Nestvarne scene u Šibeniku: Na mjestu gdje bio asfalt, jugo i more sve zasulo kamenjem

I dalje toplo i promjenjivo

- Sljedećih dana na kopnu djelomice sunčano, a ponajprije u gorju povremeno kiša - razmjerno česta, ali ne i obilna. Jutra će biti svježija, osobito od sredine tjedna uz mjestimičnu maglu. Danju manje toplo nego proteklih dana.

Svakodnevno pratite prognozu vremena 24sata

- Na Jadranu uz obilje sunčanog vremena ipak treba računati i na promjenjivu naoblaku i povremenu kišu, uglavnom na jugu moguće i pljuskove s grmljavinom. Puhat će umjeren jugozapadnjak i jugo, u srijedu prolazno sjeverozapadnjak. Manje toplo, osobito ujutro- prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije