Obavijesti

News

Komentari 2

U prevrtanju broda kod Jemena poginulo je čak 300 migranata

U prevrtanju broda kod Jemena poginulo je čak 300 migranata

Rezidentni i humanitarni koordinator Ujedinjenih naroda, David Gressly, nije otkrio detalje, no pretpostavlja se da se referirao na incident u kojemu je ovaj mjesec more izbacilo tijela na obalu jemenskog Crvenog mora.

VIDEO

Dužnosnik UN-a rekao je u četvrtak da je moguće da je oko 300 migranata izgubilo život u nedavnom prevrtanju broda blizu jemenske obale.

Rezidentni i humanitarni koordinator Ujedinjenih naroda, David Gressly, nije otkrio detalje, no pretpostavlja se da se referirao na incident u kojemu je ovaj mjesec more izbacilo tijela na obalu jemenskog Crvenog mora kod mjesta Ras al-Arah, nakon što je migrantski brod potonuo u priobalju.

UN-ova Međunarodna organizacija za migracije (IOM) ovaj incident je prijavila na Twitteru 14. lipnja.

Komentari Gresslyja naglasili su rizike dugogodišnje migrantske rute od Afričkog roga prema bogatim Zaljevskim zemljama u potrazi za poslom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Znamo da je postojao brod koji je prevozio migrante, a koji se prevrnuo, oko 200 ili 300 ljudi vjerojatno je nestalo, ne znamo broj - rekao je.

- U jemenskoj pokrajini Saada preko koje migranti pokušavaju prijeći u Saudijsku Arabiju, postoji oko 2000 migrantskih zatvorenika koji trebaju pomoć i podršku - rekao je.

Opasno putovanje morem od zemalja Afričkog roga među koje spadaju Etiopija, Eritreja, Somalija i Džibuti, vodi ljude preko Jemena u Saudijsku Arabiju.

Utapanja na ruti, kojom upravljaju krijumčari, učestala su.

Jemen, najsiromašnija zemlja Arapskog polutoka, zaglibio je u ratu otkad je koalicija predvođena Saudijskom Arabijom intervenirala protiv pokreta Huti 2015. godine, dok se 80 posto jemenske populacije oslanja na pomoć u preživljavanju.

Procjenjuje se da je izgubljeno najmanje 233.000 života od 2015. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e