Obavijesti

News

Komentari 129

'U prihvatilištu radimo za ništa ili za siću, iskorištavaju nas...'

'U prihvatilištu radimo za ništa ili za siću, iskorištavaju nas...'
4

Marko Fiket (32) i Dario Ivaković (37) iz Koprivnice popeli su se na 15 metara visok dimnjak Centra za socijalnu skrb u Laginjinoj ulici u Rijeci. Prijetili su da će skočiti ako ih ne saslušaju...

VIDEO

Bez obrazloženja izbačeni smo iz prihvatilišta Oaza, nakon što smo se vratili iz Novalje, kamo smo išli sakupljati boce da bismo preživjeli. Na miran način smo se obratili za pomoć Centru za socijalnu skrb, no nisu uslišili naše molbe.

Počeli su tako priču beskućnici Marko Fiket (32) iz Koprivnice te bivši specijalac Dario Ivaković (37) iz Koprivnice, koji su se u ponedjeljak ujutro popeli na 15 metara visok dimnjak Centra za socijalnu skrb u Laginjinoj ulici u Rijeci. Prijetili su da će skočiti ako ih ne saslušaju, pa je do njih došla policija i pregovarač.

Grozni uvjeti

Očajni dvojac ondje je proveo gotovo četiri sata. Djelatnici centra obećali su im da će ipak ostati u prihvatilištu, nakon čega su se mirno odlučili spustiti. Na upit kako u prihvatilištu tvrde da su izbačeni jer nisu poštivali kućna pravila kažu da je riječ o laži.

- Nije istina, ja sam čak opiturao i uredio prostorije prihvatilišta jer su uvjeti tamo grozni, prljavo je, kradu se stvari i terapija, jedu fekalije golubova. Iskorištavaju nas da radimo za ništa ili za siću. Sramota. Zar trebamo završiti svi na ulici? Da je ova država normalna, dala bi nam posao i plaću, a ne ovako - ogorčen je Dario, koji je zaprijetio idući put popeti se na plominski dimnjak ako mu ne pomognu.

Podsjetimo, ovo je već drugi slučaj slične prijetnje, kakvu je početkom lipnja ove godine izveo još jedan korisnik prihvatilišta Oaza. On je također neko vrijeme proveo na istom dimnjaku, nakon čega je razgovorom s pregovračem i novinarima drama prekinuta.

U mraku pao u bunar

Za razliku od ovog spašavanja s visine, osječki vatrogasci su u subotu izvukli imigranta koji je upao u 20-ak metara dubok bunar. On je s grupom prijatelja prolazio selom Bijelo Brdo blizu granice sa Srbijom. U mraku i po kiši probao se sakriti u zidanoj kućici, no prekasno je shvatio da unutra nema poda. Njegovi prijatelji su pozvali pomoć, a gasitelji JVP-a Osijek i DVD-a Dalj spustili su se po njega. Nasreću, bunar je bio suh, inače bi se muškarac vjerojatno utopio. Smjestili su ga u KBC Osijek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.