Obavijesti

News

Komentari 46

U prosincu će se znati da li je Pelješki most najbolje rješenje

U prosincu će se znati da li je  Pelješki most najbolje rješenje
1

Još nema zaključka, mediji pišu o normalnim konzultacijama koje ministarstvo, kao krajnji korisnik studije, ima s njenim izrađivačima, rekao je ministar Hajdaš Dončić

VIDEO

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić kazao je da studija, koja pokazuje da je Pelješki most najbolje rješenje, nije formalno stigla u Zagreb.

- Radi se o normalnim konzultacijama koju Ministarstvo prometa kao krajnji korisnik studije ima s izrađivačima studije. Zaključak studije bit će poznat u prvoj polovici prosinca. Ovdje se radi o konzultaciji i radnom tekstu koji je podložan komentarima. Neću komentirati rezultate do formalnog završetka studije - poručio je ministar nakon sjednice Vlade.

Podsjetimo, Večernji list objavio je kako imaju neslužbene informacije kako u zaključku studije stoji da je Pelješki most najbolje rješenje za povezivanje dubrovačkog kraja s ostatkom Hrvatske.  U odnosu na koridor kroz Neum, tunel i trajektnu liniju, most je najmanje rizično rješenje i najpovoljnija opcija koja zadovoljava sve bitne kriterije prema kojima se tražilo rješenje za povezivanje Hrvatske, ali i Europske unije.

'Croatia Airlines ničim nije ugrožena'

Potvrdio je da na natječaj za kupnju 49 posto dionica kompanije nije stigla niti jedna ponuda. Kazao je da Croatia Airlines ove godine, po prvi puta u povijesti, ima operativnu i neto dobit, da restrukturiranje ide po planu, a najavljena je i gradnja trećeg hangara.

- Vjerujem da će ti pozitivni rezultati pomoći u drugom krugu natječaja, i pospješiti zainteresiranost za kupnju Croatia Airlinesa. Tvrtka nije ugrožena ničim - rekao je. U drugi krug krenut će se početkom iduće godine. 

Monetizacija autocesta: Vlada je nezadovoljna radom savjetnika?

S druge strane u javnosti su se pojavila nagađanja da je Vlada nezadovoljna radom savjetnika za monetizaciju autocesta i da je otvoreno pitanje da se ugovor vrijedan 50,8 milijuna kuna raskine. 

Radi se o internoj poslovnoj komunikaciji. Želimo do lipnja iduće godine, pod uvjetom da nećemo biti zadovoljni iznosom koncesijske naknade ili koncesije, da imamo razrađenu alternativu, kazao je ministar

Novi list je u posjedu pisma ministra kojim izražava nezadovoljstvo obavljenim poslom, a savjetnicima daje rok od tjedan dana da ispune uvjete ili će se pokrenuti postupak raskida ugovora.

- Savjetnici su plaćeni od Ministarstva da rade svoj posao. S nekim stvarima s kojima nismo dovoljno zadovoljni naravno da od njih tražimo dodatna objašnjenja. Radi se o internoj poslovnoj komunikaciji. Želimo do lipnja iduće godine, pod uvjetom da nećemo biti zadovoljni iznosom koncesijske naknade ili koncesije, da imamo razrađenu alternativu - kazao je ministar i neprofesionalnim je ocijenio odavanje poslovne tajne. 

O nalazu Državne revizije: Nisam tada bio ministar

Osvrnuo se i na nalaz Državne revizije koja je u 2012. pročešljala poslovanje ministarstava, a prema kojem je Ministarstvo prometa u četiri godine potrošilo više od pola milijuna kuna na najam poslovnog prostora na otoku Rabu koji su koristili. Ustvrdio je da u trenutku dok se potpisivao ugovor i aneksi ugovora on nije bio ministar pa nije želio na to odgovarati.

- To se više ne plaća. Tamo je smještena Lučka kapetanija ispostava Rab. Ali ponavljam niti sam potpisivao taj ugovor niti aneks ugovora pa o tome ne bih ni pričao. Provjerite tko je potpisivao ugovore - zaključio je ministar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi