News

Komentari 17

U Rijeci rekordan broj zaraženih u bolnici: 'Spremni su poljski kreveti s priključcima za kisik'

U Rijeci rekordan broj zaraženih u bolnici: 'Spremni su poljski kreveti s priključcima za kisik'

Prosječna dob pacijenata koji se zbog korone smještaju na bolničko liječenje manja je nego u prvom valu, ali i dalje su najrizičnija populacija stariji bolesnici i oni s kroničnim bolestima

Primorsko-goranska županija jučer je zabilježila rekordan broj zaraženih korona virusom koji su se liječili u bolnici. Klinički bolnički centar Rijeka tako je jučer ujutro na liječenju imao 218 bolesnika s dijagnozom COVID-19, a njih još 30 bilo je na liječenju u opatijskoj Thalassotherapiji kao sekundarnom centru.

- Današnji broj hospitaliziranih pacijenata u KBC-u Rijeka dosad je najveća brojka otkad znamo za pandemiju COVID-19. Ovom broju treba dodati i značajan broj neinfektivnih bolesnika koji se još uvijek nalaze u bolnici. Trenutno je to 18 pacijenata na našoj Pulmologiji, a takvi pacijenti nalaze se i u jedinicama intezivnog liječenja te sa ta brojka kreće između dvoje i petero bolesnika koji više nisu infektivni, ali im je potrebno intenzivno liječenje, kazao je jučer ravnatelj riječke bolnice dr. Alen Ružić.

Dodao je da još imaju slobodnih kapaciteta, ali da je pritisak ogroman.

- Za slučaj najgoreg scenarija, imamo spremne dodatne kapacitete, i to u suradnji s Crvenim križom i Civilnom zaštitom. Spremni su poljski kreveti s dodatnim priključcima kisika koji bi se smještali u bolnicu, najavio je Ružić, ističući da porast broja bolesnika iziskuje i kompleksniju njegu - dodao je Ružić, javlja Novi List.

Iako se prosječna dob pacijenata koji se zbog dijagnoze COVID-19 smještaju na bolničko liječenje spustila u odnosu na pethodne epidemijske valove, Ružić upozorava da su i dalje najrizičnija populacija stariji bolesnici i oni s kroničnim bolestima.

Najčitaniji članci