News

Komentari 8

U Rovinju otkrili ilegalni kamp u kojem se nalazilo 30 gostiju

U Rovinju otkrili ilegalni kamp u kojem se nalazilo 30 gostiju

Policija, redari i inspektori na terenu su imali što vidjeti, dok su u šatorima i kućicama mirno spavali gosti iz Francuske, Češke, Velike Britanije i Slovenije, a zatečena je i vlasnica ilegalnog kampa

Koordiniranom akcijom Komunalnog redarstva grada Rovinja, policije i državnog inspektorata, u Rovinju je u srijedu oko 6,30 sati provedena velika kordinirana akcija u kojoj je, u blizini kampa Polari, otkriven ilegalni kamp u kojem se nalazilo 30-ak gostiju iz cijele Europe.

Policija, redari i inspektori na terenu su imali što vidjeti, dok su u šatorima i kućicama mirno spavali gosti iz Francuske, Češke, Velike Britanije i Slovenije, a zatečena je i vlasnica ilegalnog kampa piše portal IstraIN.

Žena je prema riječima voditelja rovinjskih komunalaca Elvisa Prenca pružala usluge iznajmljivanja na zemljištu u vlasništvu Grada, a da su pritom gosti mislili da su uredno prijavljeni i da se nalaze u legalnom kampu. No, na njihovu žalost ništa od toga nije bila istina.

Zbog uzurpacije gradskog zemljišta ženi je naloženo da unutar 48 sati sve od tuda mora ukloniti, a ograđeno zemljište će nakon toga se i plombirati. Uz to biti će i sankcionirana i novčano kažnjena između 20 i 30 tisuća kuna.

Potrebno je spomenuti kako je u dosadašnjem nadzoru rovinjskih komunalnih redara utvrđeno 40 slučajeva ilegalnog kampiranja gostiju, a koji su uz kaznu ispraćeni u one legalne kampove.