Oporba srušila kvorum, morali su odgoditi glasovanje o HGK | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 107

Oporba srušila kvorum, morali su odgoditi glasovanje o HGK

Oporba srušila kvorum, morali su odgoditi glasovanje o HGK

Potezom micanja Mostova zakona o ukidanju prisilnih članarina za HGK s glasovanja pokazali su da smo pogodili sa stavljanjem ovog zakona na dnevni rad potpisima oporbe, napisao je Zvonimir Troskot

VIDEO

POSLJEDNJE INFORMACIJE

12.45 Pogledajte izjave zastupnika nakon rušenja kvoruma

12.40 Nakon stanke, oporba je napustila sabornicu, ne želi sudjelovati na glasanju.

U Saboru je 75 zastupnika i nema uvjeta za glasovanje. Jandroković je odgodio glasovanje

12.30 U Saboru je stanka koju je najavio šef Sabora Gordan Jandroković koji je rekao da ne postoji niti jedan razlog da bi to moralo doći danas na glasanje.

- Ova točka nije u dnevnom redu zbog volje vladajuće većine, već zato što su zasutpnici ishodili da se o ovome raspravlja. Kvorum je ovdje. Dopustite nam da glasamo o obveznom člnastvu - rekao je SDP-ov Peđa Grbin.

- Kada ćete imati većinu i biti predsjednik Sabora, onda možete tako odlučivati. Ja ću vas podsjetiti na odluke vašeg kolege Leke. Kolega Grbin, hoćete li me slušati? Kolega Leko je također prebacivao točke reda dok se ne steknu uvjeti - odgovorio je Jandroković.

- Ne štitite svoje uhljebe u HGK-u. Dosta je vašeg harača - rekao je Grmoja te zaradio dvije opomene.

Hrvoje Zekanović najavio da će Hrvatski suverenisti napustiti sjednicu Sabora nakon prve dvije točke. 

U tijeku su dogovori oporbe hoće li uopće biti na glasanju u Saboru.

Odgodili glasovanje o ukidanju obaveznih članarina za HGK

Zastupnici u Saboru trebali su danas glasovati o izmjenama Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) koje je predložio Most zatraživši ukidanje plaćanja obvezne članarine prema HGK što bi rasteretilo poduzetnike parafiskalnih nameta.

No ta je točka maknuta s dnevnog reda, što je na Twitteru potvrdio i Bojan Glavašević.

Jedan od razloga za micanje te točke je i činjenica da je HDZ-ov Miroslav Tuđman u bolnici i dalje zbog korona virusa pa HDZ-u fali jedna ruka. Kako doznajemo, Miroslav Tuđman još je na respiratoru, ali mu je stanje bolje.

Gordan Jandroković je prije nekoliko trenutaka rekao da je prijedlog izmjene Zakona o HGK skinut s dnevnog reda na molbu kluba vladajuće većine.

- Potezom micanja Mostova zakona o ukidanju prisilnih članarina za HGK s glasovanja pokazali su da smo pogodili sa stavljanjem ovog zakona na dnevni rad potpisima oporbe. Uspjeli smo ujediniti oporbu ali i podijeliti vladajuću većinu. Borba za poduzetnike i obrtnike tek počinje. Iako su ovom smicalicom izbjegli vlastiti poraz, on je neminovan. A koliko je ljudima stalo pokazuje i broj od 500 mailova koje su saborski klubovi dobili. Nadam se da će i građani shvatiti da su političari zapravo jako slabi kad se ljudi udruže oko jasnih i konkretnih ciljeva. Aktivirajte se, udružujte se, izlazite na izbore - napisao je Mostov Zvonimir Troskot na Facebooku.

POBJEDA!!!! Potezom micanja Mostova zakona o ukidanju prisilnih članarina za HGK s glasovanja pokazali su da smo...

Posted by Zvonimir Troskot on Friday, January 29, 2021

.

- Kukavice iz HDZ-a su shvatili da imamo većinu po ovom pitanju u saboru i namjerno nisu stavile zakon na glasanje - rekla je za Index Marijana Puljak iz stranke Centar.

- Sve institucije koje je HDZ dotaknuo potpuno su uništene ili stavljene u službu politike. Zakon o ukidanju obaveznog članstva u HGK nije tu da uništi HGK, već upravo suprotno, da spasi HGK od političkog uništenja iznutra, da ga istrgne iz kandži dnevnopolitičkih interesa i uhljebljivanja te ga vrati u službu gospodarstvu kao neovisnu instituciju. Jedini način jest da se HGK stavi na kušnju pred svojim vlastitim članstvom, da članovi svojim novcima glasaju koliko je uistinu HGK koristan. HDZ to ne želi i zato ne dopušta da se ukine obavezna članarina, već se koristi svim metodama da to zadrži - kaže Puljak.

NEMA ZAKONA O HGK NA GLASANJU! 😡

Posted by Marijana Puljak on Friday, January 29, 2021

.- Većina se očito zaljuljala - napisao je Davor Nađi na Facebooku.

Vladajuća većina NIJE stavila danas na glasanje izmjene zakona o HGK! Većina se očito zaljuljala!

Posted by Davor Nađi on Friday, January 29, 2021

.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 107

VIDEO

Pakleni petak, Hrvatska opet u crvenom: Ovakve temperature očekuju nas tijekom cijelog ljeta
VREMENSKA PROGNOZA

Pakleni petak, Hrvatska opet u crvenom: Ovakve temperature očekuju nas tijekom cijelog ljeta

Danas će prevladavati sunčano i vrlo vruće. Poslijepodne u unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka samo rijetko moguć poneki pljusak