Obavijesti

News

Komentari 47

U Saboru smo gradili državu, a slobodu dugujemo braniteljima

U Saboru smo gradili državu, a slobodu dugujemo braniteljima
13

Iako je kao gost u Saboru bio najavljen i premijer Zoran Milanović on se na prijemu nije pojavio. Pola sata prije otkazao je svoj dolazak. Predsjednik Josipović je došao

VIDEO

Svečanim primanjem obilježen je Dan Sabora. Iako je kao gost bio najavljen i premijer Zoran Milanović on se na prijemu nije pojavio. Pola sata prije otkazao je svoj dolazak. U Vladi kažu da premijer nije stigao u Sabor jer je imao za odraditi "neke obveze vezano za sjednicu Vlade", koja je bila zakazana samo pola sata nakon predviđenog početka prijema u Saboru.

No, zato su na prijem stigli potpredsjednice i ministrice Milanka Opačić i Vesna Pusić, te ministri Mirando Mrsić, Ranko Ostojić, Arsen Bauk, Darko Lorencin, Ante Kotromanović, Željko Jovanović, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović, Predrag Matić, Slavko Linić, i Andrea Zlatar Violić

Predsjednik Sabora Josip Leko kazao je da je upravo u Saboru 30. svibnja 1990. počelo stvaranje današnje neovisne, samostalne, moderne i demokratske hrvatske države. Prisjetio se agresije na Hrvatsku i okupacije dijela teritorija uz strahovito razaranje, a sve "u pokušaju da se zatru pupoljci demokracije na ovim prostorima". Napomenuo je da sve to ipak nije slomilo volju hrvatskih građana već ju je, naprotiv, učvrstilo kao nikad prije.

- U Saboru smo gradili državu, a njezinu slobodu, kao i parlamentarnu demokraciju, dugujemo ipak najviše hrvatskim braniteljima - rekao je Leko.

Podsjetio je da se Sabor braniteljima odužio usvajanjem Deklaracije o Domovinskom ratu, ali i napomenuo da je borba za zaštitu i očuvanje legitimiteta obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata trajala dugo. 

S posebnim zadovoljstvom podsjetio je na prošlogodišnju oslobađajuću presudu Haaškog suda za hrvatske generale čime su, kaže, još jednom na međunarodnom planu potvrđeni politička mudrost i vizionarstvo odluka Sabora. 

Leko je napomenuo da je Sabor danas usmjeren na dogradnju i uređivanje države u cilju dostizanja najviših demokratskih standarda i poticanja gospodarskog razvoja.

- Hrvatska će uskoro postati članica EU, što nas u parlamentu stavlja pred nove političke izazove - izjavio je.

Zaključio je da je dužnost svih u Saboru da s našim predstavnicima u Europskom parlamentu čuvaju i štite nacionalne interese, vrijednosti i dobra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu