Obavijesti

News

Komentari 2

U sefu našli pismo u kojem je najavio ubojstvo kongresnice

U sefu našli pismo u kojem je najavio ubojstvo kongresnice
8

SAD: Kongresnica je i dalje na intenzivnoj njezi, dok će se napadač tijekom dana pojaviti pred sucem. U 11 sati će Amerika minutom šutnje odati počast žrtvama

VIDEO

Američki istražitelji izvjestili su da su u sefu u kući Jareda Loughnera (22) pronašli izjavu u kojoj piše da je unaprijed isplanirao 'ubojstvo kongresnice Glifgords' potpisanu njegovim imenom. Gabrielle Giffords (40) operirana je i sposobna komunicirati, no i dalje je u kritičnom stanju na intenzivnoj njezi, prenosi CNN.

- Jedino što sad možemo je moliti se - rekao je u priopćenju njen suprug NASA-in astronaut Mark Kelly. Za subotnji napad na političkom skupu u Tucsonu i za ubojstvo šestero ljudi policija sumnjiči Loughnera. Njegov prijatelj je ispričao za američke medije da Jared nije volio kongresnicu već duže vrijeme, od kada je na jednom skupu izbjegla odgovoriti na njegovo pitanje. Na YouTubeu i svom MySpace profilu pisao je protiv vlade, kako pokušava građanima isprati mozak. Među ubijenima je i savezni sudac John Roll te 9-godišnja Christina Greene koja je rođena na dan napada na newyorške blizance.

- Ne mogu izraziti shrvanost i bol te kako su nam ukrali  našu predivnu princezu - rekla je djevojčicina majka Roxanna. U napadu je ranjeno 14 ljudi, šestero teže. Predsjednik Barack Obama će u ponedjeljak u 11 sati ujutro predvoditi minutu šutnje za žrtve, dok će se sve zastave u zemlji spustiti na pola koplja. 

Tri sata kasnije Loughner će izaći pred suca.

Do sada se pozivao na pravo na šutnju i odbijao surađivati s policijom. 

Ubojica je član sekte?

Navodni atentator kongresnice Gabrielle Giffords u dvorištu svoje kuće je čuvao predmete prema kojima su istražitelji zaključili kako je član neke sekte. Vjeruju kako se radi o radikalnoj sekti koja ima jaku ideologiju protiv vlasti. Jarred Lee Loughnet je u svom domu napravio i oltar na kojem su zatekli lubanju. Ispod lubanje pronašli su lonac u kojem je čuvao koru naranče, što je navodno izgledalo kao dio nekog rituala, piše New York Daily News. Nova otkrića su istražitelje naveli na to da iza pucnjave i pokušaja ubojstva stoji netko drugi te da su Loughneta nagovorili na ubojstvo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa