News

Komentari 85

U Siriji srušen ruski helikopter: Poginulo je svih petero putnika

U Siriji srušen ruski helikopter: Poginulo je svih petero putnika

Ruski vojni helikopter srušen je u ponedjeljak na sjeveru Sirije. Svih petero putnika je poginulo. Helikopter je pogođen sa zemlje. To područje kontroliraju pobunjenici i al Nusra

Ruski vojni helikopter srušen je u ponedjeljak na sjeveru Sirije. U njemu je bilo petero putnika i svi su poginuli. Pojavile su se i fotografije na kojima se vidi da kako pobunjenici vuku tijelo, najvjerojatnije pilota helikoptera. Ruske vlasti su rekle da se helikopter vraćao s područja Alepa gdje je dostavljao humanitarnu pomoć. Pronađene su i osobne iskaznice. Na jednoj se vidi fotografija mlade, zgodne plave žene. Helikopter je pogođen sa zemlje.

Podsjetimo, ruske snage u Siriji podržavaju režim predsjednika Bašara al-Asada. Građanski rat u toj zemlji traje već pet godina, piše Daily Mail. 

Tko je točno srušio zrakoplov ne zna se. Naime područje na koje je pao kontroliraju pobunjenici, ali i teroristička organizacija al Nusra. Ruske vlasti su rekle da su njihovi piloti poginuli junački. 

Podsjetimo, u studenom prošle godine došlo je do incidenta nakon što su turski lovci srušili ruski vojni zrakoplov iznad Sirije.

Jedan je pilot poginuo, a drugi se uspio spasiti.