Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

U Slavonskom Brodu postavili maketu pet metara visoke rode

Većini Brođana se sviđa maketa, a neki predlažu i da se postavi i druga maketa rode koja bi predstavljala Malenu tako da cijela priča o ljubavi bude zaokružena

Ivica Galović/PIXSELL
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
9 komentara

U središtu Slavonskog Broda u četvrtak je osvanula maketa pet metara visoke rode. Poklon je Udruge Sv. Antun iz Batrine koja je maketu izradila i nakon renoviranja poklonila Slavonskom Brodu. 

Iz Udruge pojašnjavaju kako nije bit priče o umjetničkoj vrijednosti te makete, već je to dio jedne lijepe odanosti i ljubavi između dviju roda, Malene i Klepetana, za koju zna cijeli svijet. 

Među Brođanima je većina onih kojima se svidjela ta ideja, posebno mladima, ima i prijedloga da se uz Klepetana postavi i maketa Malene, tada bi po njima priča bila kompletna. 

- Nisam još vidio tu maketu, jer nemam čime otići do tamo. Novac kojeg su mi dobri ljudi poslali za Malenu, odavno sam na nju potrošio. Ovu cijelu godinu me nitko iz Grada i Turističke zajednice nije posjetio i pitao me kako mi je skrbiti o Malenoj. Nemam ništa protiv maketa, ali prije bi se trebalo pobrinuti o živima. Stid me je reći da molim prijatelje da me odvezu na kanale da bi Malenoj uhvatio koju ribicu, jer za benzin i hrenovke nemam novaca. Zima je na pragu, ne znam kako ćemo Malena i još jedna mala roda prezimiti. Bojim se da Klepetana idućeg proljeća neće imati tko dočekati – rekao je Stjepan Vokić, čovjek koji o Malenoj slomljenog krila brine više od 20 godina.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message