News

Komentari 66

VIDEO Jako nevrijeme poharalo sjever Hrvatske, padala tuča: 'Nikad ovakvo što nisam vidio'

VIDEO Jako nevrijeme poharalo sjever Hrvatske, padala tuča: 'Nikad ovakvo što nisam vidio'

Žuti alarm je zbog grmljavinskog nevremena na snazi u osječkoj i zagrebačkoj regiji, a zbog snažnog vjetra na Kvarneru i Velebitskom kanalu

Snažno nevrijeme popraćeno tučom poharalo je Zagorje. Zbog grmljavinskog nevremena je na snazi i žuti meteoalarm, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). 

- Tuča je padala kratko vrijeme, nije bila jako krupna, ali je odmah nastavila padati i jaka kiša. Tek treba vidjeti i kolika je šteta na usjevima - rekao je čitatelj iz Novih Dvora Klanječkih koji nam je poslao snimke. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Snimku su mi poslali brat i tata, ja putujem doma da vidim dal mi je živ auto. Nikad ovo nismo doživjeli - rekao nam je čitatelj iz Oroslavja kojeg je također pogodila snažna tuča. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Kumrovec se cijeli zabijelio nakon što je pala snažna tuča. 

- Pola sata prije smo se kupali u bazenu u dvorištu kad se počelo crniti nebo. Pa je počela sitna kiša i sve veća, u pola sata je sve postalo bijelo. Vidite i na fotografiji da nam je nevrijeme potrgalo drvo. Imamo vrt koji je uništen, a vinograd još nismo vidjeli,  vjerojatno je ista situacija i tamo - ispričao nam je čitatelj iz Kumrovca. 

- Ja sam pomorac i nikad u životu to nisam vidio. Tu u Klanješkom jezeru u 10 minuta je nastao opći potop. Sad se smirilo, kanali su upili većinu vode, ali vidim da se opet zatvara nebo prema Kumrovcu i opet je počela padati kiša - ispričao nam je čitatelj

Na snazi žuti meteoalarm 

Žuti alarm je zbog grmljavinskog nevremena na snazi u osječkoj i zagrebačkoj regiji, a zbog snažnog vjetra na Kvarneru i Velebitskom kanalu. 

Ranije je nevrijeme s tučom zahvatilo i Sloveniju, a fotografije velikih komada leda objavila je Facebook stranica Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija.