Obavijesti

News

Komentari 59

Košarkaši Hemofarma iz Srbije ostali su zarobljeni u snijegu

Košarkaši Hemofarma iz Srbije ostali su zarobljeni u snijegu
14

Od hladnoće je umrlo šest ljudi. Većina ulica u zemlji je blokirana, a zimske službe gube bitku sa snijegom koji neprestano pada. Hitna pomoć ima pune ruke posla

VIDEO

Većina ulica u BiH, ali i glavne ulice u Sarajevu blokirane su, a zimske službe gube bitku sa snijegom koji neprestano pada. U Sarajevu je u subotu u sedam sati izmjerena visina snijega od 101 centimetar a do podne ga je napadalo bar još 20 centimetara. Hitna pomoć ima pune ruke posla, a nakon što je u petak zabilježeno pet smrtnih slučajeva povezanih s nevremenom, u subotu nema vijesti o novim umrlima. 

Sporedne ulice u centru Sarajeva neprohodne su, a kolone pješaka kreću se Titovom ulicom gdje su rijetki automobili. Dnevni tisak nije dostavljen do trafika od kojih većina ne radi, tako da su na ulicama Sarajeva besplatno dijelili dnevni list 'Oslobođenje'. Tramvaji su na nekoliko mjesta ostali zatrpani u snijegu, a neki od građana u petak navečer spavali su u tramvajima. Kako javljaju iz Konjica putnicima autobusa koji je ostao blokiran stigla je pomoć i situacija na tom dijelu magistrale se popravlja. Svi letovi iz Sarajeva su otkazani, a snijeg i dalje pada bez prestanka.

Spasili ljude koje je blokirala lavina

Oko 50 putnika blokirano je više od 12 sati u Tuhaljima u Bosni i Hercegovini. Autobus i desetak automobila blokirale su snježne lavine u petak navečer. U subotu ujutro prema zarobljenim putnicima krenule su ralice koje bi trebale očistiti cestu i pomoći im da se oslobode. Jedna ralica uspjela se probiti kroz snježnu lavinu kako bi proširila put da bi se i automobilima moglo doći do zarobljenih putnika, javlja doznajemo.com. Putnici su smješteni u motel u obližnjoj Miljevini. U Centru javne sigurnosti nisu sigurni je li netko ostao u automobilima koja je zameo snijeg. 

Košarkaši ostali zarobljeni u snijegu

Zarobljeni u snijegu ostali su i košarkaši Hemofarma koji su zajedno sa stručnim stožerom krenuli autobusom iz Vršca u Široki Brijeg na utakmicu. Predsjednik Vlade Republike Srpske, Aleksandar Džombić rekao je kako su mještani Drežnica uspjeli doći do autobusa te donijeti košarkašima čaj i hranu. Ako ralice ne uspiju doći do njih, mještani će ih odvesti obližnji restoran koji će zbog njih raditi čitavu noć. Inače, sportaši nisu jedini koji su zapeli na tom dijelu. Budući da imaju goriva, njihov autobus radi, a ostale ljude pustili su unutra da se griju.

Nekoliko automobila ostalo u tunelu

Autobus i nekoliko automobila blokirani su i u tunelu Salakovac blizu Mostara. Dežurni operativac PU Mostar izjavio je za Dnevni avaz da bi, ako netko uskoro ne dođe do ljudi, moglo biti mrtvih jer im je nestalo goriva i smrzavaju se. Putnici, među kojima ima i djece, blokirani su od petka u 20 sati. U subotu poslijepodne zimske službe uspjele su se probiti do zametenih vozila.

Mostar blokiran, trudnicu u bolnicu doveli bagerom

Cijeli Mostar je blokiran zbog snijega kojeg je napadalo više od pola metra. Zatvorene su i gotovo sve trgovine, a u onih nekoliko koje rade je gužva jer ljudi dolaze po zalihe brašna. Neke pekare u gradu besplatno dijele kruh.

U mostarsku bolnicu trudnica, koja je dobila trudove, je donesena na rukama jer, se vozilo Hitne pomoći nije moglo probiti kroz snijeg, dok je druga dovezena u bageru. 

Zbog niskih temperatura i velikog snijega u posljednja 24 sata u BiH je preminulo šest ljudi, pet u Sarajevu i jedan čovjek u u Mostaru nakon što mu zbog snijega Hitna služba nije uspjela pomoći, javljaju Nezavisne novine

Promet je otežan na većini cesta u zemlji, a najteže stanje je u općinama Rami i Ravnome koje su potpuno odsječene. Zbog snijega je obustavljena nastava u većini škola

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa