News

Komentari 8

U Španjolskoj uhićen Srbin s lažnim hrvatskim dokumentima

U Španjolskoj uhićen Srbin s lažnim hrvatskim dokumentima

Španjolska policija uhitila je u mjestu Jijoni muškarca kojeg Srbija traži zbog nezakonitog posjedovanja veće količine oružja, a koji se služio lažnim hrvatskim dokumentima

Neimenovani muškarac uhićen je 8. prosinca u Jijoni, mjestu s oko 7000 stanovnika, udaljenom 30-ak kilometara od primorskog grada Alicantea i služio se lažnim hrvatskim dokumentima, izvijestila je u ponedjeljak španjolska policija.

- Istraga je počela u listopadu kada nas je policija iz Srbije obavijestila da bi se osoba koju traži mogla nalaziti u Španjolskoj pod hrvatskim identitetom, nabavljenim na prijevaru. U toj obavijesti je navedeno kako bjegunca traže zbog nezakonitog posjedovanja velike količine oružja i eksploziva - navedeno je u priopćenju policije iz Alicantea.

Za muškarcem je bio raspisan međunarodni uhidbeni nalog.

Srpska policija je 2015. godine pretražila njegov dom u Vršcu, udaljenom 85 kilometara sjeveroistočno od Beograda, te pronašla devet automatskih pušaka, pet pištolja, jednu ručnu granatu, jednu minu te veću količinu streljiva različitog kalibra.

- Dobivena informacija ukazivala nam je da bi mogao imati boravište u području Muchamiel (pored Alicantea) ili negdje u blizini. Zbog toga su naši policajci specijalizirani u traženju osoba za kojima je raspisana tjeralica izašli na teren - navedeno je u priopćenju španjolske policije.

Policajci su zatim otkrili muškarca u jednoj izoliranoj kući, malo izvan Jijone, u kojoj se skrivao.

- Identitet te osobe ne možemo otkriti - rekla je glasnogovornica policije iz Alicantea u ponedjeljak u telefonskom razgovoru i dodala kako nikada ne objavljuju imena, niti inicijale.

Sud u Madridu nadležan je za ispitivanje uhićenog muškarca i odluku o njegovom izručenju Srbiji.

Najčitaniji članci