Obavijesti

News

U SPAR-u velik izbor domaćih proizvođača i OPG-ova

U SPAR-u velik izbor domaćih proizvođača i OPG-ova
1

Kako bi pomogao malim domaćim poljoprivrednim proizvođačima koji zbog situacije proizvode više ne mogu prodavati na tržnicama, SPAR osigurava plasman njihovih proizvoda u SPAR i INTERSPAR trgovine

SPAR s hrvatskim dobavljačima od prvoga dana njeguje partnerski odnos te ih podržava da se svojim proizvodima uključe u SPAR marke kvalitete zbog čega su danas SPAR supermarketi i INTERSPAR hipermarketi trgovine s najviše domaćih proizvoda. 
Kako bi dodatno povećao vidljivost domaćih proizvoda hrvatskih proizvođača na svojim policama, SPAR je pokrenuo veliku kampanju Da, domaće je! koja ih stavlja u prvi plan te im dodatnu prepoznatljivost pruža i promocijom.

SPAR trenutno surađuje s preko 400 malih, srednjih i velikih hrvatskih dobavljača, a taj broj se neprestano povećava.
Na policama SPAR-a kupci tako mogu pronaći isključivo jaja hrvatskog podrijetla, jer SPAR surađuje s najvećim hrvatskim proizvođačima jaja koje plasira pod vlastitom robnom markom. U SPAR i INTERSPAR trgovinama tako su dostupna jaja iz sjeverne i istočne Hrvatske, kao primjerice jaja iz podnog uzgoja proizvođača Luneta, Perfa, Marijančanka i Petričević, a u širokoj ponudi nalaze se i jaja iz Dalmacije proizvođača Vrana te jaja s područja Istre i Kvarnera koja proizvodi tvrtka Agrokoka Pula. U bogatom asortimanu nalaze se i Vital jaja bogata OMEGA 3 masnim kiselinama. 


Jedan od SPAR-ovih dobavljača je i hrvatska tvrtka Euro-milk. Riječ je o jednoj od tek 20 malih mljekara u Hrvatskoj smještenoj u zagorskom mjestu Beloslavec koja danas dnevno prerađuje čak 25 tisuća litara mlijeka s domaćih pašnjaka. Njihovi proizvodi, poput svježeg posnog sira, tekućeg jogurta, kiselog vrhnja ili mliječnog namaza mogu se pronaći na policama SPAR trgovina pod markom S-BUDGET. 

SPAR je također prepoznao i izvrsnost proizvoda jednog od najvećih hrvatskih poljoprivrednih poduzeća, Osatina grupe iz okolice Đakova iz čijeg pogona godišnje izađe 30.000 tona voća i povrća. U njihovim staklenicima i poljima proizvode se grappolo i koktel rajčice, salatni krastavci, salate, paprika, dinje i lubenice te još mnogo voća i povrća koje kupci mogu pronaći na policama SPAR-a. 

SPAR surađuje i s OPG-om Oršić koji u SPAR trgovine distribuira bobičasto voće iz domaćeg uzgoja poput maline, ribizla, kupine, trešnje i borovnice, a na godišnjoj razini proizvedu oko 40 tona voća. SPAR s ovim OPG-om surađuje posljednjih pet godina, a maline koje su posebno osjetljive u trgovine SPAR-a i INTERSPAR-a dolaze unutar 24 sata od branja. Uz maline Oršićevih, kupci na policama SPARA mogu pronaći i maline još tri druga domaća dobavljača - Osatine, Fragarija i Frigo Logistike.

U SPAR trgovinama nalazi se široka ponuda i ostalih hrvatskih proizvoda poput domaćih zagorskih mlinaca iz Mlina Jertovec koji već četiri generacije obitelj Gorički pravi ručno i bez dodanih aditiva. Mlinci se peku točno određeno vrijeme kako bi bili savršeno hrskavi, a kad se ohlade, brzo se pakiraju i voze u SPAR gdje kupce čekaju svježi i spremni za obiteljski ručak.
U SPAR trgovinama nalaze se i najfiniji domaći kolači iz Ekos Pekarnice iz Varaždina gdje se poštuje tradicija ručne izrade. Danas se tako na policama SPAR trgovina diljem Hrvatske mogu pronaći njihov kukuruzni ili kruh bez kvasca te kolači poput Mađarice koja u SPAR i INTERSPAR dolazi u roku 24-48 sati, Medene pite, Pite od višnje, i Čupavci koje rade po domaćoj recepturi, ali s 40 posto manje šećera. 
U ponudi SPAR-a nalaze se i vrhunski konditorski proizvodi iz prvog socijalnog poduzeća u Hrvatskoj koje je osnovala Udruga osoba s invaliditetom Križevci, a koja izrađuje vrhunske ručno rađene čokolade Hedona te praline s 10 vrsta punjenja. 
S ciljem još veće prepoznatljivosti domaćih proizvoda, SPAR Hrvatska također je uveo i robnu marku Vrtovi Hrvatske pod kojom se mogu pronaći proizvodi više od 40 malih domaćih proizvođača i OPG-ova. Svi proizvodi pod tom robnom markom 100% su domaće proizvodnje i na SPAR-ovim policama dostupni su tijekom cijele godine ovisno o sezoni. 

Kako bi dodatno pomogao malim domaćim poljoprivrednim proizvođačima koji zbog izvanredne situacije svoje proizvode više ne mogu prodavati na tržnicama, SPAR osigurava plasman njihovih proizvoda u SPAR i INTERSPAR trgovine. Do sada je ostvario suradnju s novih 60 domaćih poljoprivrednih proizvođača i OPG-ova te i dalje poziva sve male proizvođače da se jave direktno na broj SPAR centrale 01 2410 900. Oni koji nemaju mogućnost samostalnog pakiranja i isporuke proizvoda mogu kontaktirati distributere Marinadu, Fragarija i Osatinu koji će taj posao odraditi za njih te time ubrzati cijeli proces plasmana proizvoda na police.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Kupujmo naše, domaće, pomozimo našim OPG-ovima i hrvatskom gospodarstvu
OGLAS

Kupujmo naše, domaće, pomozimo našim OPG-ovima i hrvatskom gospodarstvu

Svojim svakodnevnim odlukama o kupnji možemo pomoći gospodarstvu, jer je pravo vrijeme za rast domaće proizvodnje. Domaće proizvode OPG-ova pronaći ćete u skoro svim prodavaonicama u Hrvatskoj

Badel 1862: Uvijek predvodimo domaću proizvodnju i dajemo podršku malim gospodarstvima
OGLAS

Badel 1862: Uvijek predvodimo domaću proizvodnju i dajemo podršku malim gospodarstvima

Otkup se vrši direktno od malih proizvođača ili od malih proizvođača udruženih u zadruge. Suradnja s malim proizvođačima je važna i za šire gospodarstvo, jer malim proizvođačima trebaju pouzdani partneri
Jamnica Botanica donosi čistu prirodu u vaš dom u spoju sočnog voća i aromatičnog bilja
OGLAS

Jamnica Botanica donosi čistu prirodu u vaš dom u spoju sočnog voća i aromatičnog bilja

Jamnica Botanica dolazi u dva okusa: limun menta i naranča pelin. Aromatičan spoj limuna i mente donosi lepršave citrusne arome koje su skladno upotpunjene notama mente. Nema dodanih šećera ni aditiva