Obavijesti

News

Komentari 113

U Splitu pada slab snijeg: 'Ne izlazite iz domova bez potrebe'

U Splitu pada slab snijeg: 'Ne izlazite iz domova bez potrebe'
1

U Splitu je jutros u 9 sati izmjerena temperatura od 2 stupnja, no zbog  vjetra osjećaj je -3 Celzijeva stupnja. Vjetar, istočni i jugoistočni, puše 20 kilometara na sat...

VIDEO

Slab snijeg počeo je padati u Splitu oko 9 sati, no ne zadržava se na tlu, za sada nema dojava o problemima u prometu, a iz Gradske uprave upozoravaju kako postoji mogućnost pojave ledene kiše.

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela podsjetio je da je prema najavama meteorologa četvrtak zadnji dan zimskih uvjeta na području grada Splita, no da je tijekom jutra  moguća opasnost od pojave ledene kiše i poledice.

U Belom Manastiru čak -23°C! Zadnji 'stisak' sibirskog vala...
U Belom Manastiru čak -23°C! Zadnji  'stisak' sibirskog vala...

Gradske komunalne službe spremne su za djelovanje i već djeluju u onim područjima grada gdje je to potrebno, dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Pozivam građane na pridržavanje danih uputa kao i proteklih dana; dakle da ne izlaze iz svojih domova bez potrebe, a oni koji izlaze neka se primjereno odjenu. Vozače upozoravamo na moguću poledicu, te ako nemaju vozila sa zimskom opremom neka koriste javni gradski prijevoz koji funkcionira u svim dijelovima grada bez ograničenja", rekao je Vela.

Spektakularni prizori: Zimska idila na Plitvičkim jezerima
Spektakularni prizori: Zimska idila na Plitvičkim jezerima

U Splitu je jutros u 9 sati izmjerena temperatura od 2 stupnja, no zbog  vjetra osjećaj je -3 Celzijeva stupnja. Vjetar, istočni i jugoistočni, puše 20 kilometara na sat, a vidljivost je osam kilometara, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

Snijeg i u Istri, stvorio se tanji pokrivač

U cijeloj Istri pada slab snijeg pa čak i uz obalu, gdje je primjerice u Puli i okolici, došlo do stvaranja tanjeg snježnog pokrivača. 

Prema podacima istarskog meteo portala Istramet, oborine će jačeg intenziteta biti u drugom dijelu dana. Poslijepodne je u unutrašnjosti Istarske županije izgledno stvaranje snježnog pokrivača višeg od 5 cm, dok će uz obalu snijeg postupno okrenuti na susnježicu i kišu. 

Na rizik ledene kiše upozoravaju iz Bina-Istre, čije su zimske ekipe na istarskom ipsilonu tijekom noći preventivno posipavale cijelu dionicu radi što bolje pripreme ceste. 

"Tijekom dana bit će mobilizirana cijela naša zimska služba, imat ćemo angažirano 12 kamiona ralica za čišćenje snijega i posipavanje dionica. Na taj način, bit će kontinuirano osigurana pokrivenost od jednog kamiona za svakih 13 kilometara  Istarskog ipsilona. Maksimalno ćemo biti prisutni, a na Istarskom ipsilonu će se moći prometovati isključivo uz obaveznu zimsku opremu što će, prema najavama, policija posebno kontrolirati", rekao je direktor Bina-Istre Christian Santaleza.

Vozačima je poručio da s obzirom na očekivane poteškoće u prometu, odgode svoje putovanje ili ne kreču na put bez zimske opreme na vozilu.

Policijska uprava istarska nije zabilježila većih poteškoća u prometu, ali poziva vozače na pojačani oprez.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a