Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U subotu nam se pridružite na prvom Pet Trekkingu

Rekreacija, avantura, druženje i nagrade čekaju sve sudionike i posjetitelje ovog događanja koje promiče zdrav i aktivan život ljubimaca i njihovih vlasnika

Foto: PP Medvednica

Ove subote, 21. rujna omiljeno zagrebačko izletište PP Medvednica ugostit će prvu humanitarno sportsko rekreativnu utrku za vlasnike pasa i ostalih kućnih ljubimaca - Pet Trekking. Ovo jedinstveno događanje održava se pod sloganom 'Hodajmo za one koji ne mogu', a cilj mu je prikupiti sredstva za liječenje pasa štićenika Udruge za zaštitu životinja Noina Arka koji su zbog raznih oštećenja i zdravstvenih tegoba trenutno nepokretni. 

Osim humanitarne poruke organizatori prvog hrvatskog Pet Trekinga žele potaknuti sve vlasnike kućnih ljubimaca u gradu Zagrebu, ali i čitavoj Hrvatskoj da više vremena posvete kretanju i boravku u prirodi sa svojim ljubimcima.

O tome koliko je ova tema važna govori i velik broj sportaša i osoba iz javnog života koji su se odazvali pozivu organizatora i pridružit će se Pet Trekkingu, a to su: Marijo Možnik, Aleksandar Petrović, Tin Srbić,  Robert Prosinečki, Ratko Štritof, Slaven Rimac, Filip Krušlin i brojni drugi. Svi oni sudjelovat će u ovoj akciji i družiti se sa sudionicima i njihovim ljubimcima, dok će moderator ovog humanitarno sportskog događanja biti još jedno veliko ime domaće sportske scene, omiljeni sportski komentator Božo Sušec!

Foto: PP Medvednica

Natjecateljski karakter Pet Trekkinga samo je simbolične prirode pa će tako nagrade za trud zaslužiti svi sudionici. Start utrke bit će označen u 11.00 sati na lokaciji Šestinski Lagvić, a cilj će biti na tri kilometra udaljenoj lokaciji Kraljičin Zdenac. Natjecatelji će na samoj stazi proći i nekoliko stanica na kojima su sponzori pripremili okrjepu za njih i njihove ljubimce. 

Prava zabava počinje na Kraljičinom Zdencu gdje će od 12.00 do 18.00 sati svi posjetitelji i njihovi ljubimci moći uživati u vrlo zanimljivom zabavnom programu:

  • Djeca će moći sudjelovati u sportskim radionicama koje će voditi naš proslavljeni gimnastičar Mario Možnik
  • Ministarstvo obrane Republike Hrvatske održat će vrlo impresivnu prezentaciju vještina vojno policijskih pasa
  • Vlasnici kućnih ljubimaca moći će se posavjetovati s Veterinarima o zdravlju svojih ljubimaca 
  • Udruga za zaštitu životinja Noina Arka prikupljat će sredstva za svoje štićenike, a neke od njih imat ćemo priliku i upoznati

Pet Trekking podržavaju i brojna druga velika imena hrvatskog sporta: Ivica Kostelić, Željko Krajan, Igor Vori, Dubravko Šimenc, Braća Sinković, Perica Bukić i Damir Martin, a svi vas oni pozivaju da se odazovete na ovu lijepu akciju, provedete prekrasan dan u prirodi sa svojim dvonožnim i četveronožnim prijateljima i učinite tako dobro djelo za sebe, ali i za one kojima je to neophodno potrebno. 
 

Tema: Promo sadržaj

Message