Obavijesti

News

Komentari 69

Otišli i traktori ispred Dukata: Povlačimo se podignute glave

Otišli i traktori ispred Dukata: Povlačimo se podignute glave
6

Mljekari su naglasili da su izgubili bitku, ali ne i rat, a borbu nastavljaju pravnim putem. Smatraju da problem nije uspješno riješen zbog nespremnosti druge strane

VIDEO

Nakon 15 dana prosvjeda nezadovoljni mljekari počeli su se povlačiti s prosvjednih punktova. Oko 10 sati u srijedu počelo je i povlačenje traktora ispred zagrebačkog Dukata. 

Mljekari su se potpuno povukli sa svih cesta u srijedu oko 15 sati koje su zadnjih dana blokirali. HAK je objavio kako su sve te prometnice sada u potpunosti prohodne. 

Član Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) Branko Zorić rekao je da se borba nastavlja jer problem, zbog nespremnosti druge strane, nije riješen. 

- Povlačimo se podignute glave - kazao je Zorić.

Prosvjednici su povlačenje najavili u utorak, a tijekom srijede svi traktori bi se trebali potpuno povući s cesta. Kući će se najduže vraćati prosvjednici iz Slavonije kojima će od Dukata do domova trebati oko 12 sati. Među prosvjednicima ima i onih koji se još uvijek ne bi željeli povući, ali su ih iz Saveza pozvali da to učine. 

Zorić je naglasio da se mljekare treba prepoznati kao ljude i poduzetnike koji rade danonoćno, isplaćuju plaće, uplaćuju mirovinske i zdravstvene doprinose i poreze. Dodao je da se na stručnoj razini vode neargumentirani razgovori, a dok se rasprava ne digne na višu razinu proizvodnja u Hrvatskoj će propadati.  

Nakon odluke o povlačenju proizvođači mlijeka izjavili su da su izgubili bitku, ali da se rat nastavlja. Borbu nastavljaju pravnim putem, pa će tako na početku uslijediti pravosudna bitka protiv prerađivača mlijeka koji su prekršili promemoriju. Najavili su i tužbe protiv odgovornih u Ministarstvu.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...