Obavijesti

News

Komentari 116

'U vrijeme SDP-a nije bilo sluha za Vukovar i njegovu bolnicu'

'U vrijeme SDP-a nije bilo sluha za Vukovar i njegovu bolnicu'
1

Uz Kosor je na bini bila i Vesna Bosanac, koja je kazala kako se odazvala pozivu premijerke te kako se u teškim trenucima svatko mora početi baviti politikom

VIDEO

HDZ je najjači kad je najteže. Dokazat ćemo kako se za Hrvatsku daje sve, a Hrvatsku ne daje ni za što. Vukovar nećemo iznevjeriti, dugujemo vam i klanjamo se pred vama, a ljudi koji su pred vama su jamstvo da će to tako i biti, rekla je na kraju svoga predizbornog skupa za 5. Izbornu jedinicu Vukovarcima predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor. Pozvala je birače da razmisle o opcijama koje se nude i kako Vlada može pomoći Vukovaru.

– U vrijeme SDP-a nije bilo sluha i razumijevanja za vukovarsku bolnicu. Hrvatska će uvijek inzistirati na pronalaksu nestalih i građani mogu biti sigurni da vlada HDZ-a nikada neće povući optužnicu protiv Srbije za genocid. Kao predsjednica Vlade HDZ-a, kada Hrvatska postane članica EU, u Vukovar ću dovesti premijere zemalja EU, a predložit ću isto tako da se u Vukovaru održi sjednica Europskog vijeća. Kao članica EU čuvat ćemo i njegovati svoje kršćanske korijene, čuvati dostojanstvo hrvatskih branitelja. Ponovno ćemo predložiti da Zakon o pravima hrvatskih branitelja postane Ustavni zakon i dalje ćemo nastaviti raditi na jačanju hrvatskog gospodarstva – najavila je Kosor dodajući kako ju je zaboljelo kada je, na ovogodišnji Dan državnosti, gradonačelnik Vukovara napuštao svoj grad u trenutku kada se održavao koncert ovim povodom.

Pojasnila je i zašto se upravo u 5. Izbornoj jedinici pojavljuje kao nositeljica liste.

– Počasna sam građanka Iloka, Pakraca, Lipika i Vukovara, i po rođenju i po korijenima, ali i po najvažnijem što sam naučila od Vukovaraca - da se vjera nikada ne gubi – rekla je Kosor. 

Okupljenima se obratila i Vesna Bosanac, ratna i današnja ravnateljica vukovarske bolnice, napominjući da se odazvala na poziv premijerke Kosor iako do sada nije bila aktivna u politici.

– U teškim trenutcima svatko od nas se mora baviti politikom. Nisam zaboravila vrijeme vlade Ivice Račana kada je zaustavljena obnova, bolnički proračum smanjen za polovicu, nismo imali za plaće pa smo bili prinuđeni posuđivati a prijetila i opasnost gašenja odjela pedijatrije samim tim gubljenja statusa Opće bolnice – rekla je Bosanac. 

Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna rekao je da Vukovar poprima stari sjaj ali i da upravo Vukovar i Vukovarci mogu najbolje govoriti o programu 21.

– Primjeri toga plana su otpuštanje visokoobrazovanih ljudi, branitelja i logoraša, Gospodarska zona u korovu iako je u nju uloženo 30 milijuna kuna. Tu je i radni godišnji odmor gradonačelnika za koji uzima dnevnice, pompozno otvaranje održavanja nogostupa da bi lakše došli do Zavoda za zapošljavanje. Mladež HDZ-a smislila je i točku 22 plana a ona glasi Kukurikavci još četiri godine u oprbi. Pozivam predsjednicu i premijerku da nas povedu u Program 22 – zaključio je Barna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi