Obavijesti

News

Komentari 0

U Zagrebu 355 novooboljelih

U Zagrebu 355 novooboljelih

Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za cijepljenje Zagreba cijepljeno je 311 ljudi

VIDEO

 Po podacima Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), u Zagrebu je u protekla 24 sata oboljelo 355 osoba od covida-19, a u bolnicama su umrle dvije osobe, objavio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih od jučer je 406.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađen je 551 uzorak PCR testiranja, a 318 je nalaza bilo pozitivno.

U Sloveniji 2.888 novih slučajeva zaraze koronavirusom
U Sloveniji  2.888 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspostavili su kontakt sa 408 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 10 osoba.

Od 408 covidom novozaraženih osoba, 72 su kontakti covid pozitivnih osoba, dvije su doputovale iz Austrije i Grčke, 71 oboljela osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze. Za 27 osoba obrada je u tijeku, dvije su osobe obrađene od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine, za 229 osoba poslana je uputa o mjerama, dok je kod pet osoba moguća izloženost tijekom okupljanja.

U Hrvatskoj 1587 novooboljelih od korone, preminulo je 14 ljudi
U Hrvatskoj 1587 novooboljelih od korone, preminulo je 14 ljudi

U Karanteni Grada trenutačno je sedam osoba.

U posljednja 24 sata nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih ni korisnika ni djelatnika.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za cijepljenje Grada Zagreba cijepljeno je 311 osoba, od kojih 40 prvom i 232 booster dozom.

U priopćenju se ističe da se u cijepljenje u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provodi u popodnevnim satima na adresi Mirogojska cesta 16, Velika dvorana, ponedjeljkom i petkom od 16 do 19 sati, a pri Domu zdravlja Zagreb u Aveniji Većeslava Holjevca 22 provodi se ponedjeljkom, srijedom i petkom od 14 do 18 sati.

Primorsko-goranska županija: 389 novih slučajeva zaraze
Primorsko-goranska županija: 389 novih slučajeva zaraze

Napominje se da je cijepljenje dostupno i ostalim danima u tjednu u prijepodnevnim terminima u Cijepnoj ambulanti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, uz obaveznu prethodnu narudžbu putem elektronske pošte na adresi cijepljenjecovid@stampar.hr

Cijepni punktovi pri Domu zdravlja Zagreb – Istok (Sesvete, Ninska 16) i Domu zdravlja Zagreb – Zapad (Prečko 2a) rade ponedjeljkom, srijedom i petkom od 14 do 18 sati. Na punktu u organizaciji HZJZ-a i ŠNZ Andrija Štampar (Rockfellerova 4) također je omogućen nastavak cijepljenja, i to srijedom od 16 do 20 sati.

Popis ljekarni u Gradu Zagrebu koje, uz prethodno naručivanje, osiguravaju uslugu cijepljenja može se naći na poveznici https://www.hljk.hr/novosti/popisljekarni-u-rh-u-kojima-se-provodi-cijepljenja-protiv-bolesti-covid-19-n230

Drive in testiranje pri NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ (Mirogojska cesta 16) radi od ponedjeljka do nedjelje od 8 do 11 sati, uz prethodno naručivanje putem platforme, stoji u obavijesti.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 80 novozaraženih koronavirusom

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 80 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavile su se 83 osobe, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražena je 41 osoba iz Dubrovnika, 15 iz Župe dubrovačke, 14 iz Metkovića, šest iz Konavala te po dvije iz Kule Norinske i Zažablja.

Među 83 oporavljene osobe 57 je iz Dubrovnika, osam iz Konavala, šest iz Metkovića, tri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Korčule, Ploča, Stona i Vele Luke te jedna iz Orebića.

U posljednja 24 sata obrađeno je 239 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 233.532.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je 11 osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji su 452 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere, što je ukupno 1.013 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku