News

Komentari 24

U Zagrebu se gradi najveća privatna bolnica u Hrvatskoj: Bit će veća i od nekih državnih

U Zagrebu se gradi najveća privatna bolnica u Hrvatskoj: Bit će veća i od nekih državnih

Sama bolnica prostirat će se na oko 10 tisuća kvadrata, imat će 5 etaža uključujući i garažu. Bolnica će imati i hotelski smještaj za pacijente koji dolaze u pratnji članova obitelji te vlastitu kuhinju

Ono što nije pošlo za rukom ni državi ni Gradu Zagrebu sada će napraviti privatnik. Gradi se prva bolnica preko rijeke Save.

Kako ekskluzivno doznaje Poslovni dnevnik u novozagrebačkom naselju Dugave na ledini uz izlaz prema Velikoj Gorici niknut će 2023. godine nova Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion. Bit će to najveća privatna bolnica u Hrvatskoj, veća i od većine javnih bolnica, a tvrtka Osteon gradnja planira u taj projekt uložiti oko 160 milijuna kuna.

- Kako je Akromion od osnivanja do danas postao respektabilna ortopedska bolnica u ovom dijelu Europe, našli smo se u situaciji da smo naprosto prerasli prostor koji koristimo u Krapinskim Toplicama. Postalo nam je tijesno, nedostajalo nam je mjesta na odjelima, do te mjere da moramo odgađati zahvate jer nemamo kamo smjestiti pacijente nakon operacija. Na toj se lokaciji nemamo kamo širiti, i odlučili smo izgraditi bolnicu koja će odgovarati našim potrebama - rekao je za Poslovni dnevnik direktor Osteona i jedan od osnivača Akromiona Nikola Čičak

Radi se o ustanovi koja je specijalizirana za liječenje ozljeda i bolesti sustava za kretanje, uz širok spektar operacijskih zahvata, od artroskopija do ugradnje umjetnih zglobova i rekonstrukcije, a osim toga bave se znanstvenim radom i edukacijama.

Nova bolnica Akromion gradi se na terenu od 8,5 tisuća kvadrata, koje je tvrtka Osteon kupila od privatnih vlasnika za ukupno 12,5 milijuna kuna.

Sama bolnica prostirat će se na oko 10 tisuća kvadrata, imat će 5 etaža uključujući i garažu. Bolnica će imati i hotelski smještaj za pacijente koji dolaze u pratnji članova obitelji te vlastitu kuhinju.

Nažalost, zahvati u ovoj bolnici će se plaćati jer ne planiraju imati ugovor s HZZO-om koji plaća vrlo niske cijene.

- Ne računamo na HZZO, jedino ako se država ne opameti i omogući nam suradnju, ali po realnim cijenama. Nama ne nedostaje pacijenata, i u ovu investiciju ulazimo ne računajući na HZZO, ali žalosno je da ne možemo primiti ljude koji si to ne mogu sami platiti - rekao je Čičak.

Najčitaniji članci