Obavijesti

News

Komentari 136

Vjetar u Zagrebu rušio stabla, kod Umaga potonula jedrilica

Vjetar u Zagrebu rušio stabla, kod Umaga potonula jedrilica
166

Pješakinja je ozlijeđena nakon što je na nju sa zgrade u centru Zagreba pala odlomljena antena. Srušeno stablo blokiralo je promet u Klaićevoj ulici

VIDEO

Nakon nesnosnih vrućina u poslijepodnevnim satima na širem području Zagreba počeo je puhati olujni vjetar koji je rušio stabla. Pristižu nam fotografije čitatelja iz Zagreba. Kako doznajemo, olujni vjetar srušio je stablo u Klaićevoj ulici i blokirao promet, a u zagrebački vatrogasci u popodnevnim satima primili su više od 150 poziva građana.

Kod Umaga potonula talijanska jedrilica

Zapadnu obalu Istre oko 16.30 sati pogodila je jaka oluja te za sobom ostavila veliku štetu. Jaka tramontana nekoliko jedrilica i barki nasukala je na obalu, a najgore je na području Poreča i Umaga. 

Nataša Vitasović iz PU istarske potvrdila je kako je kod umaške luke potonula talijanska jedrilica. Oko 16.05 sati pripadnici Lučke uprave i Pomorske policije primijetili su jedrilicu u nevolji te otišli na teren pogledati kako pomoći. Na jedrilici su bila dvojica talijanskih nautičara starih 31 i 41 godinu. 

Talijani su policiji ispričali kako im je zbog nevremena jedrilica udarila u lukobran, a kada su shvatili da će potonuti, skočili su u more i sami doplivali do obale gdje ih je dočekala policija i Hitna pomoć. Lakše su ozlijeđeni. 

Vjetar rušio stabla i u Motovunu

Kratkotrajna oluja pogodila je i rt Kamenjak gdje se podigla velika prašina, no vjetar se ubrzo smirio.

Oluja je zahvatila i područje oko Motovuna, gdje je kamp posjetitelja Motovun film festivala. Snažan vjetar rušio je stabla koja su uništila nekoliko šatora. 

Jak vjetar odlomio antenu koja je pala na ženu i ozlijedila je!

Iako se najavljivalo pogoršanje vremenskih uvjeta, Zagrepčane je iznenadio olujni vjetar koji je naglo zapuhao nešto prije 16 sati. U samo nekoliko minuta izazvao je kaos u centru grada gdje je jedna pješakinja ozlijeđena nakon što je na nju sa zgrade pala odlomljena antena. Dogodilo se to na križanju Mesničke ulice i Ilice.

Jak vjetar odlomio je i reklamu na uglu Ilice i Gundulićeve, no srećom nitko nije ozlijeđen. Ali nestala je struja pa su tramvaji prestali voziti. Vozila stoje duž cijele Ilice sve do križanja s Frankopanskom.

- U tijeku je normalizacija tramvajskog prometa u užem gradskom središtu, nakon što je zbog jakog vjetra oštećena kontaktna mreža u zoni središnjeg gradskog trga, a tramvajske su linije bile preusmjerene na Glavni kolodvor. Sanira se oštećenje kontaktne mreže i na Maksimirskoj cesti, a tramvaji linija 4, 7, 11 i 12 voze skraćeno do zaokretnice u Maksimiru. Na dionici od Maksimira do Dubrave putnike prevoze autobusi - priopćili su iz ZET-a te putnike zamolili za razumijevanje.

U Rijeci vatrogasci uklanjaju drvo koje je palo na automobile

Jak vjetar, koji je oko 17 sati zapuhao Rijekom i okolicom svoje prve posljedice ostavio je u centru Lovrana već oko 17.20 kada se ispred galerije Laurus na više vozila srušilo dugogodišnje stablo.

Na teren je odmah izašla ekipa JVP Opatija i Lovran, koja s dva vozila i šest vatrogasaca trenutno raščišćava teren i uklanja prepolovljeno stablo. 

Kolika je šteta na automobilima riječke, zagrebačke i strane registracije bit će utvrđeno nakon očevida koji je u tijeku. Ozlijeđenih nema.

- Ovo je prva današnja intervencija na Liburniji uzrokovana najavljivanim nevremenom, a nadamo se i zadnja - rekao je opatijski vatrogasni zapovjednik Pilinić Gordan. 

Iz JVP Rijeka doznajemo da su riječki vatrogasci zasad imali tri manje intervencije na Mlaci, Osječkoj i Zametskoj ulici gdje je na prometnice također palo manje stablo i nešto granja, no to je sve brzo uklonjeno i promet se odvija nesmetano. 

Oluja i u Zagorju, Krapina ostala bez struje

Smjenu tople i nadolazeće hladne fronte u Zagorju je pratio jak vjetar, koji je diljem Krapinsko zagorske županije prouzročio velike probleme i štete, koje se tek trebaju zbrojiti. Centar 112, bio je zatrpan pozivima iz svih dijelova županije. Najviše posla imali su vatrogasci, koji su izašli na skoro 30 intervencija. Gasili su požar kuće i gospodarskih objekata, uklanjali srušena stabla s prometnica i pokraj željezničke pruge. 

Zbog srušenih stupova i pokidanih električnih vodova mnogi su ostali bez struje, u jednom periodu i Krapina i okolica. Pokidani električni vodovi bili su uzrok i jednog požara. Centar 112 još prima pozive, sve linije su zauzete, pa ne možemo dobiti informacije gdje se točno što dogodilo, rekli su nam da je pogođeno područje cijele županije. Vrijeme se je trenutno malo smirilo, ali se ljudi pribojavaju što će im donijeti nadolazeći oblaci. Kiša bi dobro došle suhoj zemlji, vjetar je malo ohladio zrak, pa se nadaju da neće biti tuče i još većih šteta.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku