Obavijesti

News

Komentari 62

U zatvor na 6 godina: Silovao nećakinju, bio u bijegu 11 dana

U zatvor na 6 godina: Silovao  nećakinju, bio u bijegu 11 dana
3

Ivo Kezele (38) iz Bickog Sela pretukao je i silovao svoju nećakinju (16) nakon čega je pobjegao. nakon što se skrivao 11 dana, predao se policiji zbog iscrpljenosti

VIDEO

Ivo Kezele (38) iz Bickog Sela na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nepravomoćno je osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja svoje nećakinje (16). 

Kako javlja Večernji list, sutkinja Marija Balenović u cijelosti je prihvatila navode optužnice po kojima je Kezele nakon zabave u mjesnom domu u selu istočno od Slavonskog Broda pratio kući svoju maloljetnu nećakinju. Kada su došli do njene kuće, zamolio ju je da se malo prošetaju pod izlikom da popije pivo koje je ponio. Kada su došli do kraja ulice, ona mu je rekla da ne želi ići dalje jer je mrak, na što je on odgovorio: 'Ne ideš ti nikamo'. 

Odvukao ju je u obližnji neosvijetljeni šljivik, stavio joj ruku na usta, oborio je na zemlju i legao na nju. Djevojka se bojala da će je ugušiti, no uspjela je promrmljati da makne ruku jer neće vrištati. No kad je ruku maknuo, ipak je vrisnula u nadi da će je tko čuti. Kezele ju je nakon toga pljusnuo, kazao joj da je već dvije godine voli te da će joj napraviti dijete. Unatoč njezinu opiranju, silovao ju je te zatim pobjegao u šumu. 

U strahu od policije Kezele se jedanaest dana skrivao od policije, spavajući po šumama, poljima i livadama, a na kraju se predao zbog iscrpljenosti.

Sutkinja je kazala kako nema sumnje da je okrivljenik u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio ubrojiv i da je djelo počinio s unaprijed stvorenom namjerom i ciljem da siluje žrtvu. 

Pri izricanju kazne u obzir su uzete otegotne okolnosti poput činjenica da je Kezele već osuđivan za slično kazneno djelo (spolni odnošaj s nemoćnom osobom) te grubog postupanja prema oštećenoj, koja je zbog toga zadobila ozljede lica, vrata, očiju i usana. 

- Izdržali ste kaznu od dvije godine za prošlo silovanje, no kako tadašnje ublažavanje kazne nije polučilo svrhu, vijeće smatra da je kazna od šest godina primjerena vašem stupnju odgovornosti – kazala je sutkinja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 62

VIDEO

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani

VIDEO Svjedoci teške nesreće u Sesvetama: 'Vrištali su od bolova, htjeli su razvaliti vrata'
SUDAR DVA AUTA

VIDEO Svjedoci teške nesreće u Sesvetama: 'Vrištali su od bolova, htjeli su razvaliti vrata'

Zagrebački vatrogasci izvlačili su ozlijeđene ljude iz auta nakon prometne nesreće koja se dogodila oko 22 sata u Sesvetama. Od JVP-a doznajemo kako je na teren izašlo šestero vatrogasaca s jednim vozilom
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti