Obavijesti

News

Komentari 174

U ZET-ovim vozilima karte od nedjelje skuplje čak 275 posto!

U ZET-ovim vozilima karte od nedjelje skuplje čak 275 posto!
1

Zaboravi li netko kupiti kartu na kiosku za 4 kune, od nedjelje će u tramvaju i busu moći kupiti samo onu od 15 kuna, koja vrijedi 90 minuta, dok će se na kioscima i dalje prodavati karta za 4 kune

VIDEO

Vozači u tramvaju i autobusu će od 1. srpnja prodavati isključivo pojedinačnu papirnatu kartu po cijeni od 15 kuna, koja će za vožnju biti valjana 90 minuta u jednom smjeru i na području jedne tarifne zone, pojasnili su iz Zagrebačkog električnog tramvaja.

Dodali su da se od nedjelje uvodi i nova karta, kako bi, kažu, uslugu bolje prilagodili potrebama korisnika.

- Nova karta stajat će 7 kuna, a valjanost će joj biti 60 minuta u jednoj tarifnoj zoni - rekli su iz ZET-a.

TRI VRSTE KARATA
4 KUNE - vrijedi 30 minuta u jednom smjeru unutar jedne zone
7 KUNA - vrijedi 60 minuta u jednom smjeru unutar jedne zone
10 KUNA - vrijedi 90 minuta u jednom smjeru unutar jedne zone
*15 KUNA - karta kupljena u vozilu

Dodali su da će na uobičajenim prodajnim mjestima, na više od 300 lokacija, biti i dalje dostupne pojedinačne karte po 4 i 10 kuna, no neće se prodavati u vozilima. Tako će se za vožnju ZET-ovim tramvajima i autobusima moći kupiti tri vrste karata, za četiri kune karta koja vrijedi 30 minuta, za sedam kuna karta koja vrijedi 60 minuta, te za 10 kuna karta koja vrijedi 90 munuta.

Karta od 10 kuna uobičajena je karta koja vrijedi za vožnju u tramvaju ili autobusu 90 minuta unutar jedne zone. Cijena te, 90-minutne karte, proteklih godina više puta se mijenjala. Karta kupljena izvan vozila 2010. stajala je osam kuna, a jednaka, ali kupljena u vozilu 10 kuna. Potom su karte na kioscima stajale 12 kuna, a kupljene u vozilu bile su 14 kuna. Za deset kuna mogla se kupiti pretplatna karta na magnetnoj kartici koja se može dopunjavati, ali je sama magnetna kartica stajala 30 kuna. To se isplatilo jedino onome tko se više vozi.

Od 1. listopada 2013. sve pojedinačne karte, bez obzira gdje kupljene, ponovno su stajale 10 kuna. Godinama su korisnici ZET-ova prijevoza tražili uvođenje jeftinije karte koja će vrijediti kraće, na primjer pola sata.

Početkom 2017. u Zagrebu su uveli kartu za prvu zonu koja stoji četiri kune i vrijedi 30 minuta. Za dulje vožnje trebalo je platiti 10 kuna i ta karta vrijedi 90 minuta. No oni koji su ZET-ovim autobusima putovali u ostale zone i dalje su trebali kartu za 10 kuna. Od ožujka 2017. i u ZET-ovim autobusima na području Velike Gorice može se koristiti karta za četiri kune. Vožnja iz Velike Gorice do Zagreba, kroz dvije zone, jedno vrijeme je stajala 28 kuna ako se kupovala karta u autobusu, a od lani se do Zagreba može za osam kuna. No zaboravi li netko kupiti kartu izvan autobusa, od nedjelje će ga put do Zagreba stajati 30 kuna. U autobusu nema jeftinijih karata, a trebat će dvije jer je Velika Gorica druga zona.

Novosti će biti i u naplati prijevoza uspinjačom. Od 1. srpnja će karta, umjesto četiri, stajati 5 kuna. Hitna vožnja će se moći naručiti za 25 kn.

Od 1. kolovoza skuplji parking

Sat parkiranja u prvoj zoni 12 umjesto šest kuna, u drugoj pet umjesto tri, a u trećoj dvije umjesto 1,5 kuna, nove su cijene Zagrebparkinga.

Do 11. srpnja traje javna rasprava, a kako su odgovorili iz Grada Zagreba, možda će biti nekih izmjena, a cijene bi se mogle primjenjivati od 1. kolovoza. Skuplje će biti i u garažama.

U garaži Tuškanac karta će biti 10 umjesto pet kuna, a u Sveticama četiri umjesto dvije. U ostalima je četiri kune, a traže šest u garažama Gorica, Kvatrić i Rebro te sedam u petrinjskoj i na Langovom trgu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa