Obavijesti

News

Komentari 161

Banka će ih deložirati iz kuće: Majka i sin će živjeti u staji

Banka će ih deložirati iz kuće: Majka i sin će živjeti u staji
1

Ankica, njezin maloljetni sin i bolesna baka preživljavaju od 1274 kn mjesečno, a iz trošne kuće se moraju iseliti. Žele preurediti malu staju da bi imali gdje živjeti

VIDEO

(Identiteti korisnika pomoći su skiveni ili izmijenjeni jer su obitelji zamolile da ih ne izlažemo dodatnoj društvenoj stigmi posebno radi zaštite djece. Za istinitost njihove životne priče i potrebu jamče udruge kojima smo medijski pokrovitelji. Zato ne tražimo novac već konkretne stvari koje im mogu pomoći. ) 

Pročitajte više o obiteljima kojima pomažemo u akciji 24anđeli

Njihovoj obitelji treba: 

  • opeke
  • cement
  • sanitarije
  • građevinski materijal 

OBITELJ 9.

Našli smo se u živom blatu iz kojeg se uz sva nastojanja ne možemo sami izvući. Iz dana u dan sve dublje tonemo i samo čekamo da nas banka deložira iz kuće. Krediti za proizvodnju mlijeka su nas iz blagostanja gurnuli u provaliju iz koje ne vidimo svjetlo, kaže Ankica (48), iz okolice Bjelovara koja živi u zajedničkom domaćinstvu u lošim stambenim uvjetima i bez sanitarnog čvora sa sinom učenikom završnog razreda osnovne škole i majkom (73). 

Nakon što su cijelo imanje osim jedne male staje stavili pod hipoteku kako bi povećali broj mliječnih grla, jer su u tom poslu vidjeli svoju budućnost, otkupne cijene i nesređeno tržište su im umjesto života u blagostanju donijeli samo suze, patnju i neizvjesnu budućnost. Morali su rasprodati stoku nadajući se kako će nekako preživjeti. No, stres od svakodnevnih briga i neizvjesne budućnosti uzeli su svoje. 

Majka je teški šećeraš, Marica je imala moždani udar

- Majka je teški šećeraš i srčani bolesnik, a ja sam imala moždani udar i oglušila sam. Zbog bolova u kuku teško se krećem - kaže Ankica. Uglavnom većinu novca od 975 kuna socijalne pomoći i 299 kuna dječjeg dodatka obitelj potroši na lijekove za majku, jer nisu oslobođeni plaćanja participacije, zbog poreznog duga. 

- Dug mi Porezna nije otpisala uz obrazloženje da mi s prihodom od 975 kuna ne ugrožavaju egzistenciju - govori kroz suze Ankica, dok njezina majka, kojoj je visoki šećer oštetio vid, sjedi jecajući i sluša kćerine riječi. Gotovo gluhu ženu u petom desetljeću nitko ne želi za stalno zaposliti. Unatoč tome ona povremenim nadničarenjem pokušava skupiti nešto novca kako bi u staji koju nisu dali pod hipoteku i koja glasi na majku preuredili da imaju minimum uvjeta za stanovanje.

Treba im građevinski materijal

- Samo je pitanje dana kada ćemo morati iseliti iz kuće - kaže Ankica.    

Preko humanitarne akcije „Zajedno za topli dom“ zagrebačke udruge Svjetlo života dobili su 4250 kuna za što su kupili nešto građevnog materijala. 

- Mislila sam kupiti slušni aparat koji stoji par stotina kuna, ali sam odlučila za nabavku nešto šljunka koji nam treba za preuređenje staje - kaže Ankica. Da bi staju preuredili u životni prostor nedostaje im opeke, cementa, sanitarija i ostalog građevnog materijala. Stoga se uzda u pomoć dobrih ljudi koji bi im donacijama omogućili da ponovo steknu topli dom bez kojeg ostaju u nadolazećim hladnim zimskim danima.

Ukoliko im želite pomoći javite se: 

Udruga Mali zmaj

mobitel: 097 7826483

Adresa: 

Gjure Szaba 5

10000 Zagreb 

web stranica: http://www.malizmaj.hr/

Predaja donacija svaki dan od 17 do 18 sati 

mobitel za predaju donacija: 099 3897 248

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe