Obavijesti

News

Komentari 29

Ubijen terorist osumnjičen za otmicu Tomislava Salopeka

Ubijen terorist osumnjičen za otmicu Tomislava Salopeka
3

Ahraf Ali al-Gharabali, vođa egipatskog ogranka Islamske države, Provincija Sinaj, ubijen je u razmjeni vatre s egipatskim snagama u sjevernoj četvrti Kaira al-Marj

VIDEO

Egipatske snage sigurnosti ubile su vodećeg islamističkog militanta osumnjičenog među ostalim za otmicu Hrvata Tomislava Salopeka, objavilo je u ponedjeljak egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova a prenose agencije.

Ahraf Ali al-Gharabali, vođa egipatskog ogranka Islamske države, Provincija Sinaj, ubijen je u razmjeni vatre s egipatskim snagama u sjevernoj četvrti Kaira al-Marj.

Al-Gharabali je osumnjičen za planiranje i izvođenje atentata i bombaških napada, kao i napade na strane državljane, navelo je ministarstvo.

Među njima je i otmica hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka 22. lipnja u Kairu gdje je radio za francusku tvrtku CGG. Islamska država je za puštanje 30-godišnjaka iz Vrpolja tražila oslobađanje muslimanki iz egipatskih zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otmičari su 5. kolovoza objavili video u kojem su prijetili ubojstvom Salopeka, a tjedan dana poslije objavili da su ga obezglavili. 

Al-Gharabali je bio umješan i u otmicu i ubojstvo američkog inženjera prošle godine, kao i u neuspio bombaški napad na drevni hram Karnak u Luxoru.

Pripadnici Provincije Sinaj ubili su stotine policajaca i vojnika otkako je vojska 2013. svrgnula islamističkog predsjednika Mohameda Mursija iz Muslimanskog bratstva nakon masovnih prosvjeda protiv njegove vladavine.   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a