Obavijesti

News

Komentari 175

Ubila ga mina: "Svima nam je teško, Ivan mi je bio kao sin"

Ubila ga  mina: "Svima nam je teško, Ivan mi je bio kao sin"
1

STRADALI NA POSLU: Ivan Jurić i Dario Skender razminiravali su polje kod Josipdola. Eksplodirala je mina. Dario je dobio geler u trbuh, a Ivan je preminuo

VIDEO

Uistinu je bio poseban. Bio je miran i povučen, nije pio ni pušio. A kad je u pitanju vožnja Kawasakija R-6, na kojeg je bio ponosan, možemo reći da je rijetko netko bio tako savjestan poput njega, pričaju Mladen i Antun iz vinkovačkog Moto-kluba Gladijator o svom prijatelju Ivanu Juriću (26).

Ivan je u ponedjeljak zajedno s kolegom Dariom Skenderom (37) stradao tijekom razminiravanja u Sabljacima Modruškim kod Josipdola. Dario je zadobio geler u trbuh, a Vinkovčaninu Ivanu su morali amputirati potkoljenice. U ogulinsku bolnicu je stigao u kritičnom stanju, a liječnici su se nekoliko sati borili za njegov život. Nažalost, ozljede od eksplozije protupješačke odskočne mine bile su preteške te je preminuo

Daria su odmah operirali te mu je nakon toga stanje bilo stabilno.

Ivanova obitelj je zanijemila od bola

Ivanovu obitelj i prijatelje potpuno je slomila vijest o njegovoj pogibiji. Zanijemili su od bola. Sa suzama u očima o svom dobrom kolegi pričali su nam njegovi prijatelji iz Gladijatora. Kažu da iako je fizički bio odsutan i nije bio uz prijatelje iz moto-kluba, Ivan nije htio propustiti nijednu njihovu humanitarnu akciju.

- Kad god bi čuo da nešto prikupljamo, zvao bi nas iz Karlovca ili Okučana ili gdje god bi se našao u tom trenutku i rekao da uplatimo u njegovo ime najmanje 100 kuna, premda smo mi, primjerice, tražili da svatko da po 30 kuna. Ma, to je bio veliki čovjek, svatko bi ga htio za prijatelja - priča Vlado Majer, predsjednik MK Gladijatori i dodaje: 'Ma, nemam riječi, on mi je poput sina koji ima 25 godina i koji trenutno plovi na brodu'.

Ivan je kao pirotehničar radio pet godina

Ivan je  kao pirotehničar počeo raditi prije pet godina, nakon što je prethodno prošao potrebu obuku za taj opasni posao.

- Kod ručnog detektiranja mina pipalicama i ručnim alatom za presijecanje vegetacije pirotehničar je nažalost aktivirao minu - rekao je Tomislav Ban,v.d. pomoćnika ravnatelja HCR-a.

>>> Više čitajte u utorak u tiskanom izdanu 24sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 175
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu