Obavijesti

News

Komentari 30

Ubili ili uhvatili skoro sve divlje životinje, traže još majmuna

Ubili ili uhvatili skoro sve divlje životinje, traže još majmuna
11

SAD: Terry Thompson (62), vlasnik farme divljih životinja je, sumnja policija, pustio životinje na slobodu, a onda se ubio. Pobjeglo je 56 životinja, a policija ih je ubila 49

VIDEO

Policija u američkoj saveznoj državi Ohio je objavila kako je u najvećoj mjeri završila potragu za egzotičnim divljim životinjama koje su pobjegle s farme u Zanesvilleu, javlja NyTimes. Pobjeglo je ukupno 56 životinja, a vlasti su ubile njih 49, odnosno 18 tigrova, devet lavova, osam lavica, šest medvjeda, tri pume, dva grizlija, dva vuka i jednog babuna. Šest su životinja uhvatili žive i smjestili ih u zoološki vrt. Na slobodi je još jedan majmun koji je opasan jer je zaražen herpesom, kaže šerif Matt Lutz. No policija kaže i kako su majmuna možda ubile druge životinje. 

Terry Thompson (62), vlasnik farme je, sumnja policija, pustio životinje na slobodu, a onda se ubio. U utorak su uplašeni građani počeli javljati policiji kako su vidjeli zvijeri koje slobodno šeću uokolo. Policija je stanovnicima naredila da ostanu kod kuće te su oko farme napravili sigurnosni kordon. Na farmu je stigla i Thompsona supruga Marian koja je policiju molila da ne ubiju životinje. Prijatelji kažu kako je par volio divlje životinje no Terry je imao problema sa zakonom. Nedavno je izašao iz zatvora u kojem je bio zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Navodno je i njegova supruga bila osuđivana. 

Susjedi su nekoliko puta, zbog životinja, vlasnike prijavili policiji koja je slala inspekciju. Inspekcija je svaki put utvrdila da vlasnici životinje drže u zadovoljavajućim uvjetima. Vlasnik je životinje legalno kupovao na lokalnoj dražbi, a navodno je u jednom trenutku držao i dvije životinje koje su prije pripadale Mikeu Tysonu. 

Udruge za zaštitu životinja kritizirale su policiju jer je ubila neke životinje, a ona se branila kako nije imala drugog izbora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.