Obavijesti

News

Komentari 125

Ubili zloglasnu šeficu kartela, prepoznali su je po tetovaži

Ubili zloglasnu šeficu kartela, prepoznali su je po tetovaži
4

Zvali su je 'La Catrina' i 'Dama smrti'. Maria Guadalupe Lopez Esquivel (21) preminula je u bolnici u Meksiku nakon okršaja s policijom i vojskom. Bila je šefica ogranka najmoćnijeg meksičkog narkokartela

VIDEO

Maria Guadalupe Lopez Esquivel (21), zloglasna šefica najmoćnijeg meksičkog narkokartela poznatija pod imenom 'La Catrina', ubijena je u pucnjavi u Meksiku.

Zajedno s još sedmero članova kartela napala je vojsku, nacionalnu gardu i policiju u Michoacanu, a preminula je u bolnici od posljedica ranjavanja, prenosi Daily Mail koji je objavio i video posljednjih trenutaka djevojke koju su zvali i 'Dama smrti'. 

Meksičke vlasti objavile su da je u akciji ubijena šefica narkokartela te da je uhićeno još šestero članova kartela.

Zaplijenili su i sanduke oružja i municije. Ranjena Maria Lopez Esquivel prebačena je helikopterom u bolnicu, ali ozljede su bile preteške. Jedan metak pogodio ju je u vrat.

Iako meksičke vlasti nisu objavile da je ubijena Maria Lopez Esquivel, na objavljenim fotografijama i snimkama vidi se žena koja na nozi ima tetovažu 'Catrina'.

Meksičke vlasti sumnjiče da je Maria Lopez Esquivel bila dio skupine koja je u listopadu prošle godine masakrirala 13 policajaca.

U videu koji je objavio Daily Mail vidi se ranjena La Catrina i meksički vojnik koji joj kaže da izdrži dok ne dođe helikopter.

- Opusti se, stiže helikopter. Bit će sve u redu, pokušaj izdržati, OK? - čuje se na snimci, dok na drugom videu vojnik drži djevojku i stavlja ju u helikopter.

Nemoguće ju je bilo prebaciti drugačije jer su članovi bande zatvorili ceste pa je vojska morala tražiti pomoć iz zraka. Prema nepotvrđenim informacijama, La Catrina se sastala s još jednim šefom ogranka narkokartela nakon čega su napali vojsku i policiju. U razmjeni vatre ona je jedina stradala, ostale članove narkokartela prebacili su u zatvor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.