Obavijesti

News

Komentari 34

Najgori serijski ubojica u povijesti Rusije

Ubio 78 žena! Ako bi pristale izaći s njim, to je značilo smrt
1

Bivši ruski policajac Mikhail Popkov osuđen je za ubojstvo i silovanja ukupno 78 žena. Neke njegove žrtve imale su 145 ili čak 170 ubodnih rana nožem, a neke je ubio sjekirom

VIDEO

Najgori ruski serijski ubojica u povijesti u ponedjeljak je osuđen za silovanja i ubojstva 56 žena. Sud u sibirskom gradu Irkutsku proglasio je bivšeg policajca Mikhaila Popkova krivim za ubojstva počinjena između 1992. godine do 2007. godine, priopćeno je iz ureda tužiteljstva.

Popkov je pobjesnio kad je čuo da je sud odlučio ukinuti mu pravo na mirovinu od 24.000 rubalja mjesečno. Najavio je žalbu na ovu odluku suda. 

Ostatak života će provesti u samici

Popkov je osuđen dok je već bio u zatvoru, gdje je već služio doživotnu kaznu za 22 ubojstva. Popkov je naime još 2015. osuđen za silovanja i ubojstva 22 žene,  čime se ukupni broj njegovih žrtava penje na 78.

Dob njegovih žrtava kretala se između 18 do 50 godina.

Nakon ove presude, Popkova će preseliti u zatvor The Polar Owl u mjestu Harp za zločince osuđene na doživotni zatvor, gdje će ostatak života provesti u samici. 

'Ubijanje ga je patološki privlačilo'

- Osudio bi ih na smrt čim su pristale s njim popiti piće - izjavio je državni Alexander Shkinyov na izricanju presude, piše Siberian Times. 'Ubijanje ga je patološki privlačilo', dodao je.

Kad su njegovi zločini otkriveni, javnost mu je dala nadimak Vukodlak, jer je Popkov godinama radio u policiji i paralelno silovao i ubijao žene.

'Morao sam očistiti ulice od nemoralnih žena i prostitutki'

Za portal Meduza Popkov je izjavio da mu je cilj bio 'očistiti ulice sibirskih gradova od nemoralnih žena i prostitutki'. Neke žene je ubio dok je bio na dužnosti, u uniformi i vozeći policijski auto, pa mu je tako bilo lakše steći povjerenje žrtava. 

- Oprostio je trima ženama koje nisu htjele izaći s njim. Njih je otpratio kući i čak im je pomogao nositi torbe. Očito je uživao u ubijanju. Neke njegove žrtve imale su 145 ili čak 170 ubodnih rana nožem, a neke je ubio sjekirom - objasnili su tužitelji. 

Broj žrtava Mikhaila Popkova premašuje dosadašnje ruske ubojice rekordere: Alexander Pichushkin osuđen je 2007. godine na na doživotni zatvor zbog 48 ubojstava, a  Andrej Chikatilo je još u vrijeme Sovjetskog saveza osuđen za 52 ubojstva. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"