Obavijesti

News

Komentari 125

Ubio je provalnika iz puške pa susjedu rekao: Zovite policiju!

Ubio je provalnika iz puške pa susjedu rekao: Zovite policiju!
8

Ubojstvo u Donjim Stativama kod Karlovca: Nastavio je tako hodati mjestom i uglas govorio sumještanima da je ubio čovjeka, no nitko ga nije shvaćao ozbiljno jer je to bilo njegovo „uobičajeno“ ćudljivo ponašanje

VIDEO

Dovršenom kriminalističkom istragom policija je utvrdila da je Mirko K. (82) u svojoj kući Donjim Stativama u općini Netretić kod Karlovca iz lovačke puške ubio provalnika (25). On je u utorak doveden na saslušanje u Županijsko državno odvjetništvo.

- U večernjim satima, 17. lipnja, 25-godišnjak je provalio u kuću 82-godišnjaka, a u trenutku nasilnog otvaranja vrata, iz unutrašnjosti prostorije, vatrenim oružjem ga je usmrtio 82-godišnjak - priopćila je policija dodajući da je nakon zaprimljene dojave 82-godišnjak uhićen te će zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ubojstva i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari danas tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku.

Šokirani mještani: Hodao je po selu i rekao da je ubio čovjeka!
Šokirani mještani: Hodao je po selu i rekao da je ubio čovjeka!

Na mjestu događaja očevidom je rukovodio zamjenik županijske državne odvjetnice Dubravko Skolan koji je izjavio da je osumnjičenik mlađeg muškarca u prostoriji kuće upucao iz lovačke puške u predio trupa od čega je on na mjestu događaja preminuo.

Susjedi su ispričali da je Mirko posljednja dva dana selom hodao s mačetom. Tako je i u ponedjeljak s mačetom u rukama otišao do susjeda te im rekao da zovu policiju jer je ubio čovjeka, što su oni i učinili. Nastavio je tako hodati mjestom i uglas govorio sumještanima da pozovu policiju jer je ubio čovjeka, no nitko ga nije shvaćao ozbiljno jer je to bilo njegovo „uobičajeno“ ćudljivo ponašanje.

'Često je bio nervozan. Hodao je po selu s mačetom i prijetio'
'Često je bio nervozan. Hodao je po selu s  mačetom i prijetio'

U međuvremenu policija je stigla po zaprimljenoj prijavi i u Mirkovoj kući zaista pronašla mrtvo tijelo mlađeg muškarca.

- Čuli smo u nedjelju navečer hitac iz vatrenog oružja, no smatrali smo da su to lovci, niti na kraj pameti nam nije bilo da bi se nešto takvo dogodilo - rekli su iznenađeni susjedi, koji nam nisu znali reći koga je Mirko ubio.

Podsjetimo, Mirkovi susjedi su nam rekli da je živio sam, da je rodom iz BiH zbog čega su ga zvali Bosanac te da je povratnik iz Njemačke gdje mu živi bivša suprug i djeca, a u Donje Stative se doselio krajem osamdesetih godina. Govore da je bio teške naravi i ćudljivog ponašanja zbog čega je često s ljudima ulazio u sukob pa su ga izbjegavali. Ispričali su nam da mu je jednom u posjet došao sin iz Njemačke no Mirko ga je otjerao od kuće zaprijetivši mu se pištoljem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"