Obavijesti

News

Komentari 37

Ubio joj sina: 'Ne želim više ni vidjeti ni čuti obitelj Čabraju'

Ubio joj sina: 'Ne želim više ni vidjeti ni čuti obitelj Čabraju'
3

Jozo Čabraja je 29. lipnja prošle godine pred školom Bijaći u Kaštel Novom ispalio hitac u desnu stranu čela Marina Matijaša. Sljedećeg dana, Marin (21) je preminuo

VIDEO

Molim vas, želim da se zna da ne želim nikad više imati nikakve kontakte s obitelji Čabraja, ne želim da mi šalju pisma, dolaze u moju kuću, ne želim, ako me možete shvatiti, niti znati kako izgledaju! Razumijem majku okrivljenog, ali ne želim nikome olakšavati savjest. Moj sin je imao budućnost, nije bio danguba, bio je emotivan i pravedan, ničim nije zaslužio da ovako završi svoj život. Nikad nije dao na sebe i zato je vjerojatno smetao Čabraji. Tražim da se okrivljeni kazni kako treba jer je uzeo život mog sina, vrlo je emotivno posvjedočila na Županijskom sudu u Splitu Anita Matijaš, majka pokojnog Marina Matijaša (21), za čije je ubojstvo u četvrtak počelo suđenje Jozi Čabraji (23), piše Slobodna Dalmacija.

Svjedoci o događajima koji su prethodili ubojstvu

U nastavku suđenja Jozi Čabraji (23)  na Županijskom sudu u Splitu svjedočila su dvojica prijatelja okrivljenog. 

Prema optužnici Jozo je 29. lipnja prošle godine pred školom Bijaći u Kaštel Novom ispalio hitac u desnu stranu Marinova čela, s namjerom da ga ubije. Od zadobivenih ozljeda Marin je sljedećeg dana preminuo u KBC-u Split

Toni M. (25) prepričao je sukob koji je prethodio ubojstvu, budući da nije bio nazočan samoj pucnjavi. Vozio se u automobilu s Čabrajom i društvom kada su primijetili pokojnog Marina u društvu s Dujom Pivčevićem i dvije djevojke. Uzeli su šipke i krenuli prema njima. Duje im je pokazao nož i tada je Ante S. udario Marina šipkom u rame, nakon čega su pobjegli. Toni se ubrzo nakon toga rastao od ekipe, koja je otišla u kafić. 

Daljnji tijek priče je na sebe preuzeo Ante S. (26), te je kazao da su iz kafića vidjeli auto u kojem je bio Pivčević. Krenuli su za njim i pratili ga do škole gdje su začuli tresak nalik pucnju. Jozo Čabraja je iskočio iz auta i uskoro se začuo još jedan tresak, nakon kojeg je Jozo dotrčao vičući: "Ubio sam ga, zovi Hitnu!". Pozvali su Hitnu i pobjegli, te se ubrzo vratili pred školu.

Budući da se ostali svjedoci nisu odazvali pozivu na ročište, sudac Slavko Lozina će ih pozvati na neko od sljedećih. Sudac će zajedno s tužiteljstvom i braniteljem optuženog izići na mjesto ubojstva, kako bi sami vidjeli kakve su okolnosti bile na terenu u vrijeme ubojstva.

Smatra se krivim za pucanje

Jozo Čabraja danas je, nakon čitanja optužnice, rekao da se smatra krivim jer je pucao, ali da se kune svojom djecom da nije imao nikakvu namjeru usmrtiti Matijaša.

Cijelo je vrijeme pratio raspravu pognute glave, par se puta uhvatio rukama za glavu, a u jednom je trenutku rekao i pravosudnom policajcu da mu je muka.

Suđenje se nastavlja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa