Obavijesti

News

Komentari 226

Vođa kosovskih Srba ubijen u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici

Vođa kosovskih Srba ubijen u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
1

Oliver Ivanović je hitno prevezen u KBC Kosovska Mitrovica, ali bez znakova života. Neslužbeno, pronađene su četiri čahure, pištolj je navodno imao prigušivač

VIDEO

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokracija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je jutros oko 8.15 sati u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici, javlja Kurir.

Na Ivanovića su navodno pucali dok je ulazio u prostorije svoje stranke. Prema neslužbenim informacijama, Ivanović je nakon napada hitno prevezen u KBC Kosovska Mitrovica , ali bez znakova života. Hitnu pomoć je pozvala susjeda koja je krenula u trgovinu kupiti kruh.

Kako je priopćila Ksenija Božović iz GI SDP, policija je ispred sjedišta stranke pronašla tri čahure. Na njega je pucao nepoznati muškarac iz pištolja.

Neslužbeno se, međutim, saznaje da su na mjestu zločina pronađene četiri čahure, da je pištolj imao prigušivač, kao i da je pucano iz vozila u pokretu. Nedaleko od mjesta zločina pronađen je i zapaljeni automobil "Opel Astra", kojim je ubojica najverojatnije pobjegao, a potom i zapalio da prikrije tragove. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čitava Kosovska Mitrovica je pod jakom policijskom blokadom, a građani su u šoku i nevjerici.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvat će hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost u podne, a izaslanstvo Srbije u Bruxellesu prekinit će razgovore s Prištinom, koji bi danas trebali biti nastavljeni poslije višemjesečne pauze, navodi internet portal lista Blic.

Oliver Ivanović jedan je od vođa kosovskih Srba i nekadašnji zastupnik u Skupštini Kosova koji je predvodio zastupničku skupinu Povratak. Rođen je 1. travnja 1953. godine u selu Rznić kod Dečana, osnovnu i strojarsko-tehničku školu završio u Kosovskoj Mitrovici. Pohađao je i Vojnu akademiju u Zagrebu, ali je odustao poslije tri godine i diplomirao strojarstvo i ekonomiju fakultetu.

Važio je za umjerenog političara koji uživao ugled međunarodne zajednice, a 1999. godine, kada je formirano Srpsko nacionalno vijeće, Ivanović je postao predsjednik njegovog izvršnog odbora za sjeverno Kosovo. Sa tog mjesta smjenjen je 2001. godine. Od 2008. bio je državni tajnik u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. 

Oliver Ivanović je prije tri godine uhićen i više od dvije godine proveo je u pritvoru zbog navodnog ratnog zločina. Pušten je da se brani sa slobode u travnju prošle godine, a u srpnju mu je zapaljen automobil u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Bio je oženjen i otac tri sina.

EU snažno osuđuje ubojstvo Olivera Ivanovića

Europska unija snažno osuđuje ubojstvo srpskog političara s Kosova Olivera Ivanovića zbog čega je suspendiran tehnički dijalog između Srbije i Kosova, koji se trebao održati u utorak u Bruxellesu, izjavila je Maja Kocijančič, glasnogovornica visoke predstavnice EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Federice Mogherini.

 "Europska unija snažno osuđuje ubojstvo Olivera Ivanovića. Očekujemo od kosovskih pravosudnih tijela da učine sve kako bi pronašli počinitelje i priveli ih pravdi", izjavila je Kocijančič. 

Mogherini razgovarala s Vučićem i Thacijem 

Visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini razgovorala je u utorak telefonom s predsjednicima Srbije i Kosova Aleksandrom Vučićem i Hashimom Thacijem nakon ubojstva srpskog političara s Kosova Olivera Ivanovića te pozvala sve da ostanu mirni i suzdržani.

 "Visoka predstavnica je pozvala sve strane da ostanu mirne i suzdržane i omoguće pravosudnim tijelima da obave svoj posao", kaže se u priopćenju iz ureda Federice Mogherini.

Ona je snažno osudila ubojstvo Ivanovića i izrazila sućut njegovoj obitelji i prijateljima.
 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 226
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor