Obavijesti

News

Komentari 160

Ubio susjedu Veru (76) jer mu je trebala droga: 'Ovisnik sam'

Ubio susjedu Veru (76) jer mu je trebala droga: 'Ovisnik sam'
1

Karlo Vuksan (26) osumnjičen je za teško ubojstvo, susjedi je slomio četiri rebra i smrskao lubanju, a policija istražuje stoji li iza još nekih provala u Bedekovčini

VIDEO

Ovisnik sam, jedino je što je Karlo Vuksan (26), osumnjičeni za teško ubojstvo Vere J. (76) u Bedekovčini, rekao na Županijskom sudu u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:17

Sudac istrage prihvatio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu te mu jučer odredio jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio kazneno djelo. Istražitelji vjeruju kako je jedini motiv za okrutno i svirepo ubojstvo - koristoljublje.

- Ništa još nije utvrđeno, još se ni ne zna je li on odgovoran - ljutili su se članovi obitelji osumnjičenog Karla Vuksana.

Njihova kuća nalazi se u istoj ulici kao i kuća ubijene, no u drugom odvojku. Međusobno su udaljene manje od 300 metara. Policija je jučer prijepodne obavljala pretragu u dvorištu kuće u kojoj je Karlo stanovao s bratom, njegovom obitelji i bakom. Pozvali su i vatrogasce koji su ispumpali bunar.

Kako neslužbeno doznajemo, tražili su tupo oružje kojim je ubojstvo počinjeno, no do završetka ovog izdanja nisu ga pronašli. Unatoč tome, uspjeli su rekonstruirati što se događalo kobnog 24. listopada između 20.30 i 23.43 sata u kući Vere J. u Aleji Dragutina Domjanića u Bedekovčini. Kako su nam ispričali šokirani susjedi, te srijede Vera je bila na misi za mladića koji je preminuo. Oko 20.30 sati pozdravila se sa susjedom iz ulice i otišla u svoje dvorište. Sljedećeg jutra imala je dogovor kod frizerke za frizuru i šišanje jer je za vikend trebala ići u Mariju Bistricu. Nije se pojavila pa je frizerka alarmirala njezinu kćer, a ona poslala supruga da provjeri gdje je njezina majka.

Njezin zet, inače taksi prijevoznik iz Zaboka, odmah je na ulaznim vratima primijetio da nešto nije u redu. Kako doznajemo, na vratima je bilo tragova provale, brava je bila napola slomljena, no ne dokraja. Zbog toga istražitelji sumnjaju da je Vera zatekla počinitelja u pokušaju provale, odnosno poremetila mu planove. Cijela kuća je bila ispreturana, svi su predmeti bili izvučeni iz ormara, posteljina i odjeća bili su po podu. Beživotno tijelo punice zet je pronašao u kupaonici. Obdukcijom je utvrđeno da je imala čak četiri slomljena rebra, nagnječenje pluća te smrskanu lubanju i krvarenje u moždanim komorama. Ozljede na glavi, sumnjaju istražitelji, ubojica je nanio neutvrđenim predmetom, koji nije pronađen na mjestu događaja. Iz kuće je nedostajao samo novčanik s dokumentima i bankovnim karticama te ključ od ulaznih vrata kuće.

Na odlasku je ubojica s vanjske strane zaključao vrata kuće Vere J. Vjerojatno je, tim svojim činom, želio smesti istražitelje ili ih navesti na pogrešan put. S ukradenim bankovnim karticama ubojica se uputio do jednog od samo dva bankomata u Bedekovčini. Tamo ga je kamera snimila dok je s njezina računa nešto prije ponoći podizao oko 5000 kuna. Još toliko podigao je sutradan na bankomatu u Zagrebu. Iako je Vuksan, kako doznajemo, šutio na ispitivanju u prostorijama Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, istražitelji vjeruju kako mu je novac trebao da zadovolji svoju ovisnost. Susjede Vere J. vijest o mladićevu uhićenju nije previše iznenadila. Rekli su nam da se u Bedekovčini pričalo da je ovisnik te da ga policija navodno povezuje s nekim, dosad nerazjašnjenim provalama po Bedekovčini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa