Obavijesti

News

Komentari 62

Ubio ženu i ukrao sef da vrati 200.000 kn poreznoj upravi?

Ubio ženu i ukrao sef da vrati 200.000 kn poreznoj upravi?
4

Uhićeni Marko Majić (49) policiji je odao svog pomagača u zločinu. Markova obitelj isključuje svaku mogućnost da je on nesretnu Silviju ostavio da umre u mukama

VIDEO

Marko Majić (49), osumnjičen za brutalno ubojstvo Silvije Lučić (35) na Braču, splitskoj je policiji, neslužbeno doznajemo, odao pomagača u zločinu. Navodno je riječ o N. P., koji je također radio na Braču. Policija i odvjetništvo nisu htjeli komentirati novog osumnjičenika ni indicije da je u zločinu sudjelovao treći muškarac. Markova obitelj isključuje svaku mogućnost da je on nesretnu Silviju ostavio da umre u mukama.

- Garantiram sto posto da nije ubio tu curu, on mrava ne bi zgazio. Ukrasti i opljačkati da, ali ubio ne bi - kaže Majićev brat Nediljko. Majić dolazi iz siromašne obitelji iz Potravlja kraj Sinja, gdje je živio s roditeljima, bratom i četiri sestre.

- Marko se nikako nije mogao pomiriti s neimaštinom, pa se rano odao kriminalu - kaže Nediljko. Vrlo brzo sakupio je pozamašan dosje, te je odležao sedam godina u Lepoglavi i na Golom otoku. Poslije se, kažu, smirio, oženio, dobio dva sina i otvorio obrt. Problemi su se počeli gomilati prošlog ljeta kad mu je izgorio kombi za dostavu i kad mu je tvrtka Overesas Express raskinula ugovor. 

Policija nije mogla potvrditi je li mu kombi bio zapaljen ili je izgorio zbog kvara na instalacijama, kao što je Marko govorio poznanicima. Od osiguranja je tražio 300.000 kuna, no nije ih dobio, a državi je dugovao 200.000 kuna poreza. Nediljko vjeruje da se Marko zbog financijskih problema opet vratio starom zanatu. No i dalje ustraje u tvrdnji da Silviju nije ubio on nego pomagač.

- Zvao sam nevjestu, plače u nevjerici. Djeca su u šoku, policija im pretura kuću i uzima očeve stvari. Jadni brate, u što si se uvalio - zavapio je Nediljko. Majku je iz Potravlja poslao u Split kako bi izbjegao da od susjeda čuje za što sumnjiče Marka.

- Ima 80 godina. Srce bi joj puknulo od tuge - vrti Nediljko glavom. Silviju su mučki ubili zbog 180.000 kuna iz sefa mjenjačnice Abigo.

Provalnik s dugim stažem aktivirao alarm

Unatoč zavidnom provalničkom iskustvu, Majić je aktivirao alarm ulaskom u mjenjačnicu. Napravio je i početničku pogrešku šetajući trajektom sa sefom ispod ruke, čime je alarmirao posadu. Iako su dugo pripremali pljačku, Marko i pomagač napravili su mnogo pogrešaka, koje su policiji olakšale njihovo brzo uhićenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela