Obavijesti

News

Komentari 134

'Ubojica je igrao nogomet kod nas u klubu, nije bio društven'

'Ubojica je igrao nogomet kod nas u klubu, nije bio društven'
6

Dražen Dakić (40) ubio je troje ljudi u njemačkom mjestašcu Villingendorfu - sina (6), ženinu prijateljicu (29) te ženina novog dečka (34). Bivša supruga Katarina uspjela je pobjeći...

VIDEO

Prije mjesec dana bio je kod nas u Prvči, došao je sam. Tad mi se požalio da pije puno lijekova i da ne može noću spavati, rekao je za 24sata vidno potreseni Goran Dakić iz Prvče kraj Nove Gradiške.

Njegov brat Dražen (40) upao je u četvrtak oko 21.30 u kuću u Villingendorfu, mirnom mjestašcu na jugozapadu Njemačke i ubio troje ljudi. Dražen je, kako pišu njemački mediji, ušao kroz vrt i počeo pucati odmah s terase na bivšu suprugu Katarinu i njezine goste, koji su se okupili kako bi proslavili dječakov polazak u školu.

Upucao je sina (6), ženinu prijateljicu (29) te ženina novog dečka (34). Njegova bivša supruga, inače porijeklom iz Latvije, uspjela je pobjeći iz kuće.

Muškarac i dijete bili su mrtvi kad je došla Hitna pomoć, a žena je umrla tijekom pokušaja oživljavanja. Njemački mediji objavili su da je Dražen već otprije poznat policiji zbog nanošenja tjelesnih ozljeda.

Iako policija nije otkrila motiv stravičnog pohoda, nagađa se kako je riječ o ljubomori jer ga je supruga napustila i otišla s djetetom.

Više od stotinu policajaca s antiterorističkom opremom tijekom jučerašnjeg dana opkolilo je Villingendorf, mjesto u kojemu živi oko 3500 stanovnika.

Ubojicu, za kojeg vjeruju da je naoružan i opasan, tražili su i helikopterom iz zraka. Kod susjednog mjesta policajci su pronašli Dakićevu napuštenu Seat Ibizu. Sumnjaju da se skriva u šumi.

Dražen Dakić - policija

Dražen i Katarina, koja je iz Rige, bili su u braku šest godina, a rastali su se prošle godine. Razvodu su navodno kumovali njegovi financijski problemi. U Hrvatsku nije često dolazio, kaže njegov brat. 

Obitelj Dakić, otac Krešimir, majka Reza i djeca Dražen, Goran i Zlatan doselili su se u ratnom vihoru iz Bosanske Gradiške na područje Nove Gradiške i skrasili se u prigradskom naselju Prvča. Susjedi Dakićevih kažu da su to vrijedni i radišni ljudi.

- Još uvijek ne mogu vjerovati da je to učinio moj brat. Ne znam gdje je, nije mi se javio. Poslao sam poruku sestrični, jer u Njemačkoj imamo puno rodbine, da mi napiše što zna o cijeloj situaciji, no ni ona mi se nije javila - očajan je brat Goran.

Goran Dakić

U roditeljskoj kući sam je otac Krešimir, čovjek koji je teško bolestan. Majka Reza nije bila kod kuće i u petak oko podneva još nije znala što se dogodilo u Njemačkoj.

- Sin Zlatan mi je došao i rekao je što je pročitao na internetu. Ne mogu vjerovati da je to učinio moj Dražen. Prije mjesec dana iznenada je došao kući, vidio sam na njemu da nije dobro. Požalio mi se da ima problema, jer mu prva supruga ne dozvoljava da vidi djecu, a i ova druga s kojom se također rastao mu nije dala da viđa sina. Bilo kako bilo, ne opravdavam ga i to nije trebao uraditi, rekao je Krešimir na kojemu se vidjelo da proživljava teške trenutke.

Sin mu se, nakon što je prošlog kolovoza bio nekoliko dana u posjeti, više nije javio.

Krešimir Dakić

Nakon stravičnog ubojstva, u medije cure novi detalji iz Draženovog života. Tako Fenix prenosi da je Dakić još prije 12 godina igrao nogomet za Hrvatski sportski klub Croatia Singen.

Iako je odigrao samo jednu sezonu, u klubu ga se još uvijek sjećaju. Josip Mijić, član uprave kluba, rekao je da je Dakić bio prosječan igrač.

- Nije se ni po čemu posebno isticao. Nitko ga u klubu nije dobro poznavao, a nije se ni posebno družio s nekim od nas. Zadržao se samo jednu sezonu. Svi smo šokirani ovime što je učinio. Na osnovi onoga što smo ga poznavali nikad se to ne bi moglo zaključiti - rekao je Mijić.

U klubu nitko ne potvrđuje navode da je Dakić bio vojnik i da dobro rukuje s oružjem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto