Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Ubojica je odustao od pet ubojstava koje je planirao

Damir Voškion pozvonio je na vrata šestog čovjeka na svojoj listi za odstrel. Otvorili su mu supruga i dijete, no tada se okrenuo i otišao

Saša Miljević
Foto: Saša Miljević
9 komentara

Na popisu Damira Voškiona bilo je još pet osoba, navodno čak i njegova psihijatrica. U četvrtak navečer, u noći mahnitog pohoda, pozvonio je na vrata prvog sa sumanutog popisa. Taj čovjek nije bio kod kuće. Vrata su mu otvorili prijateljeva supruga i dijete. U tom se trenutku u njemu očito nešto slomilo. Naoružan pištoljem i s petero ljudi na duši, okrenuo se i otišao na policiju. Mirno je ušetao i sam se predao.
Mijo Čulić, ubojičin odvjetnik koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti, kaže da Damir Voškion djeluje izgubljeno.
- On nije svjestan prostora i djela koje je učinio. Imovinsko-pravni odnosi nisu motiv ubojstva. Paranoja od trovanja upućuje na to da je riječ o paranoidno-shizofrenom ponašanju. U te trovače, uz obitelj koju je ubio, spada i širi krug ljudi, u što ja za sada ne bih ulazio. Kod davanja iskaza istražnom sucu bio je tužan i psihološki utučen. Umjesto da se brani šutnjom, na što prema zakonu ima pravo, Damir je odlučio govoriti. Mjesec, dva prije ubojstva on je bio kod psihijatrice i već je tada trebalo prepoznati i izolirati takvo ponašanje. Prije nekoliko mjeseci na ulaznim vratima stana promijenio je sve brave zbog straha od trovanja i trovača te je zbog toga čak kupio i pištolj da se obrani - kaže ubojičin branitelj. Branimir Červar, ravnatelj škole Juraj Dobrila u kojoj je radila ubijena Nataša, šokiran je zločinom.
- Ubojičin sin, mali Valdi, uvijek je bio dobar učenik. Nataša ga je upisala u školu u kojoj je i sama radila kao profesorica. Bila mu je i razrednica. Znam da je bila u normalnoj komunikaciji s ubojicom jer su svi živjeli skupa.
Damira Voškiona su u subotu navečer prebacili u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

Možda vas zanima i ovo:
Message