Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ubojica je odustao od pet ubojstava koje je planirao

Damir Voškion pozvonio je na vrata šestog čovjeka na svojoj listi za odstrel. Otvorili su mu supruga i dijete, no tada se okrenuo i otišao

Saša Miljević
Foto: Saša Miljević
9 komentara

Na popisu Damira Voškiona bilo je još pet osoba, navodno čak i njegova psihijatrica. U četvrtak navečer, u noći mahnitog pohoda, pozvonio je na vrata prvog sa sumanutog popisa. Taj čovjek nije bio kod kuće. Vrata su mu otvorili prijateljeva supruga i dijete. U tom se trenutku u njemu očito nešto slomilo. Naoružan pištoljem i s petero ljudi na duši, okrenuo se i otišao na policiju. Mirno je ušetao i sam se predao.
Mijo Čulić, ubojičin odvjetnik koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti, kaže da Damir Voškion djeluje izgubljeno.
- On nije svjestan prostora i djela koje je učinio. Imovinsko-pravni odnosi nisu motiv ubojstva. Paranoja od trovanja upućuje na to da je riječ o paranoidno-shizofrenom ponašanju. U te trovače, uz obitelj koju je ubio, spada i širi krug ljudi, u što ja za sada ne bih ulazio. Kod davanja iskaza istražnom sucu bio je tužan i psihološki utučen. Umjesto da se brani šutnjom, na što prema zakonu ima pravo, Damir je odlučio govoriti. Mjesec, dva prije ubojstva on je bio kod psihijatrice i već je tada trebalo prepoznati i izolirati takvo ponašanje. Prije nekoliko mjeseci na ulaznim vratima stana promijenio je sve brave zbog straha od trovanja i trovača te je zbog toga čak kupio i pištolj da se obrani - kaže ubojičin branitelj. Branimir Červar, ravnatelj škole Juraj Dobrila u kojoj je radila ubijena Nataša, šokiran je zločinom.
- Ubojičin sin, mali Valdi, uvijek je bio dobar učenik. Nataša ga je upisala u školu u kojoj je i sama radila kao profesorica. Bila mu je i razrednica. Znam da je bila u normalnoj komunikaciji s ubojicom jer su svi živjeli skupa.
Damira Voškiona su u subotu navečer prebacili u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

Možda vas zanima i ovo:
Message