News

Komentari 28

'Ubojica je svoje žrtve usmrtio kratkim vatrenim oružjem...'

'Ubojica je svoje žrtve usmrtio kratkim vatrenim oružjem...'

Igor Nađ je bez imalo milosti pucao je u bivšu partnericu i njezinog 10-godišnjeg sina, njezinu sestru i  roditelje, te sestrinog partnera. Suludi masakr preživjelo je jedino dvomjesečno dijete

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić u RTL-u Danas otkrio je detalje istrage o nezapamćenom zločinu koji je potresao Hrvatsku u kojem je Igor Nađ u zagrebačkom naselju Kajzerica ubio tri žene, dva muškarca i 10-godišnje dijete, a potom u obližnjoj Brezovici presudio i sebi. 

Igor Nađ je pucao je u bivšu partnericu i njezinog 10-godišnjeg sina, njezinu sestru i  roditelje, te sestrinog partnera. Suludi masakr preživjelo je jedino dvomjesečno dijete.

Rašić je kazao da još nije utvrđen motiv zločina. "Počinitelj je osobe usmrtio kratkim vatrenim oružjem",  otkrio je Rašić te dodao da su zbog brze razmjene informacija i uspješnog vođenja akcije ubojicu uspjeli uhvatiti iste večeri. 

Na pitanje zašto je danas kuća u kojoj je obitelj ubijena nakon završetka očevida bila otvorena pa su neki novinari i ušli u nju i fotografirali, Rašić je rekao da se radi o stanu, a ne o kući. 

"Stan od žrtava nakon očevida je zapečaćen i nitko nije imao pristup stanu niti će imati do ostavinske rasprave. Zajednički prostor kojeg koriste i drugi stanari, ulaz i hodnik, su nakon očevida sanirani i doveden u uredno stanje", rekao je Rašić te dodao kako su stan zapečatili policajci, a zajedničke prostorije uredili vatrogasci. 

Na pitanje kako spriječiti da se u budućnosti ne dogode slične situacije, Rašić je kazao da je teško predvidjeti takve događaje. 

"Teško je previdjeti neku situaciju u obitelji. A posebno kada nema informacije da u toj obitelji ima problema. I ovo teško kazneno djelo je počinjeno ilegalnim oružjem i koristim situaciju da pozovem sve građane koji imaju ilegalno oružje i minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju policiji", rekao je Rašić i dodao da je sigurnost u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji dobra.  

Najčitaniji članci