Obavijesti

News

Komentari 44

Ubojstvo u Brazilu: Jedna od gošći pustila ubojicu u stan?

Ubojstvo u Brazilu:  Jedna od gošći pustila ubojicu u stan?
1

Tijela Ante Stanića i Faika Mekića pronašao je u subotu domar. U petak su organizirali zabavu na kojoj je bilo nekoliko žena. Iz stana je nestalo nekoliko stvari

VIDEO

Trupla su bila samo u donjem rublju, s najlonskim vrećicama na glavi, vezanih ruku i nogu, smotanim čarapama u ustima te s plahtama omotanima oko vrata.

Trupla dvaju muškaraca u subotu je našao domar kuće u brazilskom Natalu. Pozvao je policiju, koja je izvijestila da su žrtve Hrvat Ante Stanić (57) iz Tomislavgrada u BiH te državljanin Švedske Faik Mekić (77).

Trupla su bila u različitim sobama i bilo je vidljivo da se ubojica ili nekoliko njih iživljavao na žrtvama. Kao uzrok smrti navodi se gušenje, a najvjerojatniji motiv monstruoznog čina je razbojstvo. Ukradeni su automobil koji je Stanić unajmio dan ranije, televizor, pumpa za bazen uz kuću i druge vrijednosti. 

Večer prije ubojstva imali su zabavu

Stanić i Mekić u petak navečer organizirali su tulum. U atraktivnu kuću na plaži, u kojoj je Stanić živio, pozvali su nekoliko žena. Policija pretpostavlja kako je jedna od njih otvorila vrata ubojicama.

Jesu li one povezane s ubojstvom, policija nije željela potvrditi, ali ni demantirati. Prema nekim izvorima, riječ je o lokalnim prostitutkama. No više će se znati nakon istrage.

Stanić je u Brazilu imao turističku vizu. Pola godine bi boravio u južnoameričkoj državi, a ostatak u Tomislavgradu u Bosni i Hercegovini. Ubijeni nisu imali dosje. Stanićeva rodbina još ne zna hoće li preminuloga uspjeti dopremiti u Tomislavgrad, gdje je bio poznat pod nadimkom Čarli. U gradu ga pamte kao inteligentnog, obrazovanog pustolova, sklonog životu na rubu. Često je putovao u Brazil i Rusiju. Genipabu, gdje je Stanić živio deset godina, nalazi se u brazilskoj državi Rio Grande do Norte, na obali Atlantskog oceana.

To je dugačka pješčana plaža, poznata po prekrasnom kompleksu dina i laguna. Često se koristi kao motiv razglednica i popularno je turističko odredište.

Kuću u kojoj je ubijen Ante Stanić sam je izgradio 

Teško nam je, rane su nam još svježe. Ljudi nas stalno zovu. Pokušajte nas shvatiti, ne želimo o tome razgovarati, rekla nam je Stanićeva obitelj iz Tomislavgrada.

On, kako doznajemo, svoju kuću u Brazilu nije kupio nego ju je sam sagradio. U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sao Paulu za ubojstvo su doznali, kažu, iz medija. Još ih nitko iz brazilske policije nije obavijestio o zločinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela