Obavijesti

News

Komentari 293

Ubojstvo u Španskom: 'Željko nije nasilnik, bio je u kreditima'

Ubojstvo u Španskom: 'Željko nije nasilnik, bio je u kreditima'
4

Ma kakav nasilnik? On se samo jednom posvađao s bivšom suprugom, a onda ga je ona prijavila. Nikad ni na koga u obitelji nije digao ruku - rekao je prijatelj obitelji

VIDEO

Dobro jutro, majko. Već si budna? Zašto si tako rano ustala? Majko, oprosti mi, nisam mogao više izdržati. Ubio sam svoju kćerkicu i suprugu, ranio sam baku i sad ću ubiti i sebe, rekao je bojnik Željko Košta (50) u petak samo nekoliko minuta nakon što je u svom stanu u Ulici Milana Rešetara 44 u Zagrebu ubio obitelj.

Vrisnula sam na telefon, molila sam ga kao Boga da to ne čini, nisam mogla povjerovati u ono što mi je rekao. Bila sam u šoku, ali on je prekinuo razgovor. Pozivala sam više puta, ali mi se moj Željko više nije javio - plačući nam je rekla Željkova majka Sofija (69) koju su brojni susjedi u Đurđancima bezuspješno nastojali utješiti. Željko je, najvjerojatnije, nožem ubio kćer Anđelu (4), suprugu Sanju Radman Koštu (31) te teško ozlijedio supruginu baku (84). Potom je, pokušao zapaliti stan, u čemu nije uspio. A potom je kroz prozor stana u potkrovlju zgrade skočio u smrt.

- Supruga se spremala za posao oko 7.30 sati i pogledala kroz prozor. U tom trenu vidjela je muškarca kako se baca s bočne strane zgrade. Izašli smo van, ali nisam joj dao da prilazi tijelu. Otišao sam do njega, no nije bio pri svijesti, nije davao nikakve znakove života. U potpunom smo šoku. Velika je to tragedija - rekao je susjed iz zgrade nasuprot.

Kako neslužbeno doznajemo, Željko Košta preminuo je u vozilu Hitne pomoći. Susjed u ulazu u kojem su živjeli Koštini rekao nam je kako je riječ o mirnom obiteljskom čovjeku.

- Čuo sam vrisku i ciku. Nisam mogao locirati iz kojeg je stana, ali ubrzo nam je sve postalo jasno. Riječ je o obiteljskom čovjeku i nikad nismo čuli ni za kakve probleme s njima. Bili smo na: Dobar dan, dobar dan. Ipak, znam da je branitelj i da je iz prvog braka imao dvije kćeri, od kojih je jedna invalid - rekao je susjed iz zgrade u kojoj je Košta živio.

Bivša Željkova supruga s dvije njihove kćeri također živi u Španskom, i to 200-tinjak metara dalje od mjesta tragedije.

Nisu bile u stanju ništa reći.

- Ne znam zašto je to učinio, tu će tajnu odnijeti sa sobom u grob - kaže Željkova majka. Možda će istražiteljima u rasvjetljavanju ovog stravičnog zločina moći pomoći baka Sanje Radman Košta.

- Gospođa je primljena s teškim ozljedama. Zadobila je prijelom lubanje. Ozljede po glavi nanesene su tvrdim čvrstim predmetom. Ima više reznih rana po lijevoj strani tijela, a nakon obrađenih rana je stabilno, kazao nam je jučer poslijepodne profesor Žarko Rašić, predstojnik Klinike za kirurgiju u Kliničkoj bolnici Sveti Duh u Zagrebu.

Koštu susjedi mahom opisuju kao mirnog i povučenog obiteljskog čovjeka. No neslužbeno doznajemo kako je policiji bio prijavljen za obiteljsko nasilje.

- Ma kakav nasilnik? On se samo jednom posvađao s bivšom suprugom, a onda ga je ona prijavila. Nikad ni na koga u obitelji nije digao ruku. Bio je miran čovjek. Znam da se žalio na posao, ali nije pričao o detaljima. Krediti su ga stisnuli sa svih strana. Preuzeo je i kredite od bivše supruge. Sve je radio kako bi djeci osigurao financijsku stabilnost, da im omogući bolji život, obrazovanje...

Žalio se jest, ali da bi to dovelo do ove tragedije? Ni u najcrnjim slutnjama. Ni sa drugom se suprugom nije svađao. Živjeli su skladno, koliko mi je poznato, doznali smo od osobe bliske obiteljskom krugu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 293
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu