News

Komentari 82

Ubojstvo u tramvaju: Talijani izručili mladog Pakistanca pod jakim mjerama sigurnosti

Ubojstvo u tramvaju: Talijani izručili mladog Pakistanca pod jakim mjerama sigurnosti

Mladi Pakistanac nakon ubojstva u rujnu pobjegao je u Italiju, gdje su ga uhitili u studenom, a sada je i izručen Hrvatskoj. Odmah su ga prebacili u remetinečki zatvor jer mu je određen istražni zatvor

Tri mjeseca nakon što su ga uhitili u Italiji, u Hrvatsku je večeras izručen 22-godišnji Pakistanac Muhammad S., kojeg policija sumnjiči za ubojstvo Siniše V. (52) u zagrebačkom tramvaju, piše Jutarnji list.

Mladića su izručili prema načelu specijalnosti na što je pristao Prizivni sud u Rimu, jer su mladića uhitili temeljem europskog uhidbenog naloga u Italiji gdje je pobjegao nakon ubojstva. U Zagreb su ga avionom doveli preko Splita, sve je pratilo jako policijsko osiguranje, a nakon što su odradili formalnosti, odveli su ga direktno u remetinečki zatvor. Naime, njemu je sud već ranije odredio istražni zatvor.

Podsjetimo, u subotu, 18. rujna prošle godine, putnica u drugom vagonu tramvaja broj šest na Sarajevskoj cesti oko 8.55 sati uočila je muškarca koji joj se činio da je u besvjesnom stanju. Uznemirila se i počela vikati i tražiti ostale putnike da mu pomognu. Vozač je zaustavio tramvaj te su mu svi zajedno pokušali pomoći, kad su primijetili da je krvav. Pozvali su Hitnu pomoć i policiju, koji su ubrzo stigli na most. Tijelo su izvukli na stanicu, no liječnik Hitne mogao je samo konstatirati smrt.

- Sumnja se da se u subotu, 18. rujna 2021. godine oko 8.55 sati u tramvaju linije broj 6 koji je prometovao od okretišta Sopot u smjeru sjevera, neposredno prije tramvajskog stajališta Most Mladosti na Sarajevskoj cesti, za vrijeme dok se s oštećenim nalazio u priključnim kolima, najvjerojatnije verbalno, a potom i fizički sukobio s njim te je u namjeri da ubije 52-godišnjaka, nožem mu zadao ubodnu ranu na području vrata uslijed koje je oštećeni preminuo na mjestu događaja. Osumnjičeni 21-godišnjak se potom pješice udaljio prema centru grada- izvijestili su u studenom iz zagrebačke policije.

O Muhammadu su mediji u Hrvatskoj već pisali. Pakistan je napustio s 14 godina, a u Hrvatskoj je u svibnju 2017. nastradao pokušavajući se popesti na vlak na kolodvoru u Vinkovcima. Tom prilikom izgubio je nogu te mu je poginuo prijatelj. Liječnici su mu zaliječili rane, a mladić je u Hrvatskoj dobio mogućnost stalnog boravka. 

Najčitaniji članci