Obavijesti

News

Komentari 270

Ubod u srce: Djevojka nožem ubila serijskog silovatelja

Ubod u srce: Djevojka nožem ubila serijskog silovatelja
4

Darko Keleminović (48) zbog višestrukih silovanja pola je života proveo u zatvorima. U subotu se u stanu posvađao s djevojkom (21). Dograbila je nož...

VIDEO

Nakon glasne i žestoke svađe i galame djevojka (21) nožem je u subotu ubila Darka Keleminovića (48). Stan tog višestruko osuđivanog silovatelja recidivista brzo su okružili zagrebački policajci.
Do zgrade u Novoj Vesi, u samom centru Zagreba, brzo je došla i Hitna pomoć. Liječnik je bio nemoćan i mogao je samo konstatirati smrt muškarca. Neslužbeno doznajemo kako je stan bio uredan. Darko je bio krupnije građe, no ništa nije mogao kad mu je nož probo prsa. Oružje je rasjeklo žile i brzo je iskrvario. Zbog njegove teške kriminalne prošlosti, kao motiv ubojstva spominje se mogući novi pokušaj silovanja. Djevojku su policajci priveli i ispitali u policijskoj postaji. O razlozima ubojstva u subotu istražitelji uopće nisu željeli govoriti. Naime, Darka su prvi put uhvatili početkom ‘90-ih godina, kad je čak tri puta silovao žene. Zbog toga gnjusnog čina osuđen je i zatvoren 1993. Tad je imao samo 25 godina. Pustili su ga na uvjetnu slobodu nakon odsluženih osam godina kazne. Uopće se nije promijenio te je ubrzo silovao 20-godišnjakinju.

Pokretanje videa...

00:34

 U travnju 2001. čekala je tramvaj na Ilici, a on joj je ponudio da je odveze do kuće. Sjela je u njegov auto, a on se uputio na Jarunsko jezero, gdje ju je brutalno silovao. Zbog novog silovanja dobio je još sedam godina zatvora. Zbog kršenja uvjetne morao je ispočetka služiti prvu kaznu, pa je Županijski sud u Zagrebu to preinačio u kaznu od 14 godina robije.

Nakon pokušaja rehabilitacije uvjetno su ga pustili 2006., no on se vratio zločinu. U lipnju 2006. silovao je 22-godišnju djevojku u parku Ribnjak, tek 500 metara od svoje obiteljske kuće. Uhitili su ga, a u zatvoru je bio sve do sredine ove godine. Susjedi obitelji Keleminović uopće nisu željeli komentirati ubojstvo stanara zgrade. Rijetko tko od njih je u dobrim odnosima s obitelji. Saznali smo da su u trenutku ubojstva Darko i djevojka bili sami u stanu. Njegovi roditelji otišli su iz grada, navodno do obiteljske vikendice. Policajci su ih tražili kako bi im rekli da im je sin mrtav te što se uopće odvijalo u njihovu stanu.
Očevid ubojstva potrajao je gotovo cijelo popodne. Istražitelji su blokirali ulaz u haustor i dvorište kako bi forenzičari u miru obavili očevid.

Nakon cjelokupne istrage Darkovo tijelo prevezli su na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na zagrebačkoj Šalati. Istraga će trajati nekoliko dana te će odlučiti za što će teretiti djevojku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 270
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.