Obavijesti

News

Komentari 13

'Ubojstvo zaštitara nuklearke nije povezano s militantima'

'Ubojstvo zaštitara nuklearke nije povezano s militantima'
1

Ured tužitelja je opovrgao povezanost ubojstva zaštitara s militantima i također odbacio medijske napise o krađi njegove propusnice. Glasnogovornica policije slučaj nije komentirala

VIDEO

Nakon što je vijest o ubojstvu zaštitara nuklearnog postrojenja i krađi njegove propusnice, samo dva dana nakon bombaških napada na zračnu luku i podzemnu željeznicu u Bruxellesu, izazvala nemir i zabrinutost lokalni tužitelj je opovrgao svaku povezanost s islamskim militantima.

Ubijeni zaštitar je radio u belgijskom nuklearnom institutu za radioaktivne elemente u Fleurusu, području Charleroi južno od Bruxellesa, a u zemlji koja je u visokom stupnju pripravnosti zbog ovotjednih terorističkih napada za koje je odgovornost preuzela Islamska država, medijska su izvješća o mogućem pokušaju islamskih ekstremista da izvrše napad na nuklearno postrojenje ili da se dočepaju nuklearnog materijala, izazvala novi strah.

Ured tužitelja je opovrgao povezanost ubojstva zaštitara s militantima i također odbacio medijske napise o krađi njegove propusnice. Glasnogovornica policije je kazala da ne može komentirati taj slučaj zbog istrage koja je u tijeku.

O ubojstvu zaštitara u nuklearnom postrojenju i krađi propusnice izvijestili su ranije belgijski mediji, među kojima i list Derniere Heure (DH). Isti list je u četvrtak izvijestio da su bombaši samoubojice koji su se raznijeli u četvrtak u stvari planirali napad na jedno od belgijskih nuklearnih postrojenja, ali su zbog niza uhićenja ubrzali svoje planove i odlučili napasti glavni grad Belgije i EU-a.

Prošle godine su istražitelji otkrili video koji traje nekoliko sati i prikazuje kretanje direktora belgijskog istraživačkog nuklearnog programa. Video je otkriven prilikom pretresa jednog stana u sklopu istrage o islamističkom napadu na Pariz 13. studenoga u kojem je ubijeno 130 ljudi.

Gradonačelnik tražio odgodu nedjeljnog "mimohoda protiv straha"

Belgijske vlasti su tražile od stanovništva da u nedjelju ne sudjeluje u mimohodu protiv straha, organiziranom nakon napada u kojima je ovoga tjedna u bruxelleskoj zračnoj luci i metrou ubijena 31 osoba a ozlijeđeno 300.

"Nakon uvođenja treće razine pripravnosti (na skali od 4) zbog prijetnje, dok traju istrage i zbog mobilizacije i policijskih kapaciteta na terenu, pozivamo na odgodu manifestacije u nedjelju", rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Bruxellesa, Yvan Mayeur i pozvao na odgodu od nekoliko tjedana.

Ministar unutrašnjih poslova Jan Jambon je podržao taj prijedlog.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.